STRAVA NA ULICAMA ĐAKOVA: Udarao ga po glavi šakom pa izbo do smrti

Home

STRAVA NA ULICAMA ĐAKOVA: Udarao ga po glavi šakom pa izbo do smrti


Poljoprivrednici iz Đakova, ubijeni Božo Tolušić (64) i ubojica N. Ž. (57), navodno su bili u sukobu zbog podjele državne zemlje. N.Ž. je nakon ubojstva sjeo u Golf i pobjegao, policija ga je brzo uhitila.

Udario ga je tri-četiri puta šakom u glavu, dok on nije pao na tlo, a onda je izvadio nož ili odvijač i njime ga više puta izbo po tijelu, rekao nam je Marko Dilber, kum ubijenog Bože Tolušića (64).

 

On je bio jedan od mještana koji je u četvrtak ujutro u Ulici Ivana Gorana Kovačića u Đakovu svjedočio krvavom sukobu dvojice poljoprivrednika koji je završio Tolušićevom smrću. Za njegovo ubojstvo policija sumnjiči đakovačkog poduzetnika i poljoprivrednika N. Ž. (57).

- Božo je oko 9 došao u pekarnicu i parkirao ispred. Ušao je, kupio burek, izašao, a tu ga je dočekao muškarac. Bilo je tu više ljudi koji su vidjeli njihov sukob - još pod dojmom krvavog događaja ispričao je Dilber.

Kumu koji mu je praktički preminuo pred kućnim pragom zapalio je svijeću.

Dio sukoba vidjela je i prodavačica u pekarnici koja je doživjela šok i jedva je uspjela razgovarati s policijom nakon što su došli na mjesto događaja. Prolaznici su pozvali i Hitnu pomoć čiji su djelatnici pokušali pomoći teško ozlijeđenom Boži, no njegove ozljede bile su preteške. Preminuo je na ulici u lokvi krvi.

Čim je vidio što je učinio,ubojica je sjeo u svoj Golf, kojim se dovezao na mjesto događaja, i pobjegao, no policija ga je vrlo brzo pronašla i uhitila.

Dva muškarca su dobro poznati đakovački poduzetnici, poljoprivrednici i farmeri koji su se i međusobno dobro poznavali. Farme im se nalaze jedna preko puta druge i često su jedan drugome bili konkurencija, posebno kad je u pitanju bila podjela državne zemlje u zakup. Đakovčani nagađaju kako je upravo to bio motiv njihova najnovijeg sukoba.

Tolušić je bio uspješan u poslu, brzo se širio zahvaljujući zemlji koju je dobivao na natječajima, dok je N. Ž. propadao jer je ostajao bez zemlje. Posljednjih je godina njegova obitelj osobito teško živjela jer nisu mogli vraćati dug za poljoprivredni kredit koji su podigli. Težak udarac zadao im je i nesretan slučaj kad im je na ljeto 2008. godine jedan radnik stradao pri rukovanju poljoprivrednim strojem. Njegovo tijelo pronašli su u stroju za baliranje sijena. Budući da je istraga utvrdila da N. Ž. kao poslodavac nije poštovao Zakon o zaštiti na radu, završio je u zatvoru. Osudili su ga na dvije godine, no odslužio je manje zbog dobrog vladanja.

Sud je odlučio i da N. Ž. obitelji poginulog radnika mora platiti 450.000 kuna naknade u ratama, no on ih, doznajemo, nije mogao isplaćivati jer mu je država blokirala račune zbog kredita u iznosu od 1,3 milijuna kuna koji je podignuo dok mu je posao dobro išao.

Ni obitelj ubijenog ni osumnjičenog nisu željele u četvrtak razgovarati o okolnostima i motivima događaja, a Đakovčani su ostali šokirani krvavim obračunom i ubojstvom na ulici.

Brz i efikasan rad policije, koja je već nekoliko minuta nakon saznanja o ubojstvu pronašla i uhitila počinitelja, u četvrtak je pohvalio i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

Dodao je kako policajci Policijske uprave osječko-baranjske nastavljaju s radom na ovom slučaju, ispituju svjedoke i utvrđuju sve okolnosti.    

 

(Izvor: 24sata)

Tagovi
Objavio: Čet, 05/10/2017 - 19:14

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top