Strava u vagonu smrti: Muškarac drvenim kocem ubio prostitutku

Home

Strava u vagonu smrti: Muškarac drvenim kocem ubio prostitutku


Ivanu V. (37), čije je tijelo pronađeno u napuštenom vagonu na Glavnoj željezničkoj stanici u Beogradu, najvjerovatnije je ubio klijent, jer se nesretna žena, najvjerovatnije, bavila prostitucijom.

Sumnja se da bi ubica mogao da bude neko od migranata, kojih ima mnogo u blizini mjesta zločina.

Kako piše Kurir, tijelo je pronađeno 30. aprila oko 10.50 sati u žuto-narandžastom putničkom vagonu parkiranom na sporednom kolosijeku nedaleko od smještaja za željezničare.

U vagonu je pronađen i krvav kolac, kojim je, kako se pretpostavlja, ubica udarao ženu do smrti.

Iako je u blizini mjesta jezivog zločina kućica za željezničke skretničare, niko ništa nije čuo, a tijelo je pronašao jedan mladić.

- Nesretna žena je vagon za spavanje koristila nešto više od mjesec dana. Imala je crnu, dužu i kovrdžavu kosu i pomalo otežano je hodala. Spavala je u jednom od 10 kupea u vagonu. Pričala je skretničarima da je iz Zemuna, da ju je otac izbacio iz kuće i da nema gdje. U ostalim kupeima su bile druge skitnice. Od tog dana nijedne od njih više nema, a vjeruje se da je neko od njih nešto čuo ili vidio ili da, možda, zna šta se tačno dogodilo - rekao je za Kurir izvor upoznat sa slučajem.

On dodaje da je pored krvavog kolca u kupeu pronađen i kamen, te da je moguće da je i on korišten za ubistvo.

- Tijelo žene je nađeno bez donjeg dijela odjeće, te se pretpostavlja da je silovana. Dobila je veliki broj udaraca po glavi. Modrice su nastale udaranjem čvrstim predmetom, kamenom ili kolcem koji su pronađeni. Niko ne zna šta se tačno dogodilo, ali postoji sumnja da se žena bavila prostitucijom, te da ju je ubio neko od klijenata, koji može da bude i migrant, jer ih u ovom području ima dosta. U blizini su i njihovi šatori, a česmu na željeznici, iako je u centru grada, koriste za kupanje - objašnjava naš sagovornik sa željeznice dok nam pokazuje ruglo koje su migranti napravili usred prijestonice, piše Kurir.

 

(Izvor: Kurir)

 

Tagovi
Objavio: Wed, 03/05/2017 - 15:30

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top