Stravična ispovijest sestre monstruma: Silovao je staricu, pa sestru, pa sestrića... ali tu nije kraj

Home

Stravična ispovijest sestre monstruma: Silovao je staricu, pa sestru, pa sestrića... ali tu nije kraj


Silvana Novakov, rođena sestra Ivana Novakova (38), koji je u četvrtak u Beloj Crkvi ubio Jona Mezimkua i pokušao da siluje njegovu prijateljicu Dragicu Jovanović, za "Novosti" tvrdi da je njen najmlađi brat postao monstrum, koji je silovao čak i najbliže rođake.

Ona je rekla da je zbog brata i sama godinama živjela u strahu da i njoj ne pokuca na vrata i napravi neko zlo, s obzirom na to da živi sama sa kćerkama i unučićima. - Ivan je najmlađi od nas sedmero. Ima nas četiri sestre i tri brata. Uvijek smo živjeli u bijedi, a jedino je on još kao mali počeo da krade - ispričala je Silvana.

Dodala je da se u mladosti uvijek tukao s drugom djecom, da je bio nasilan, ali da nisu mogli da pretpostave da će postati silovatelj, koji iznova ponavlja isti zločin.

Kako tvrdi njegova sestra, Ivan je najprije silovao staricu, zatim sestru od tetke, koja je tom prilikom ostala trudna, a obljubio je i sedmogodišnjeg sina rođene sestre. Ona tvrdi da je Ivan prije dvije sedmice pokušao da siluje njenu trudnu kćerku Zoru (23). - Jezivo je sve to što je radio. Bez obzira na to što mi je rođeni brat, on više nije za život, za njega je smrtna kazna - ističe Silvana, koja dodaje da ga je tužila zbog onog što je uradio njenoj kćerki. - Pesnicama ju je udarao u stomak, govorio da će da je siluje, a potom baci u jezero. Nekako je uspjela da pobjegne i preživi. Policija ga je po mojoj prijavi privela iste večeri, ali su ga odmah pustili, iako sam im rekla da je više puta ležao u zatvoru zbog iste stvari - ogorčeno je ispričala Silvana.

Ubistvo Jona Mezimkua, kojeg je Novakov usmrtio na kućnom pragu s više uboda nožem u predjelu grudi, sablaznilo je građane. Novakov je cijelu mladost proveo po zatvorima u Valjevu, Kruševcu, Pančevu i Zabeli. Ukupno 12 godina. Posljednjih godinu dana bio je na slobodi. Za to vrijeme je čuvao ovce u Vračevgaju i Banatskom Karlovcu, ali je nastavio sa silovanjima.

Prema nezvaničnim saznanjima, njegova žrtva je u tom periodu bio i jedan dječak. To nedjelo će mu biti objedinjeno u istu optužnicu sa ubistvom Jona Mezimkua i pokušaj silovanja Dragice Jovanović i svoje sestričine Zore. 

 

(Izvor: Avaz.ba)

 

Tagovi
Objavio: Pon, 09/10/2017 - 21:21

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top