Studenti obilježavaju pola godine od smrti Edite i Selme

Home

Studenti obilježavaju pola godine od smrti Edite i Selme


Neformalna grupa studenata psihologije će sutra, u ponedjeljak, ispred Zemaljskog muzeja u Sarajevu, od 21h do 22h, organizirati odavanje počasti za Selmu i Editu, pola godine od tragičnog gubitka dva mlada života.

Selma Agić i Edita Malkoč su izgubile život 10. oktobra 2016. na ovom mjestu kada ih je na pješačkom prijelazu, prolazeći kroz crveno svjetlo automobilom udario osumnjičeni Sanjin Sefić.

"U 21:40 sati, ćemo zajedno s porodicama Selme i Edite, polaganjem cvijeća pokazati da one nisu zaboravljene, da njihove porodice imaju podršku i da ćemo pažljivo pratiti sudski proces zahtjevajući najviše kazne " ,navodi se u saopćenju.

Krajem marta u Kantonalnom sudu u Sarajevu pred Sudskim vijećem, kojim predsjedava sudija Igor Todorović, počelo je suđenje Sanjinu Sefiću (26), njegovoj sestri Sari Sefić (23), Dini Aliću (30), Amaru Salihoviću (25) i Saudu Nišiću (29).

Podsjećamo, Sefić je 10. oktobra prošle godine, oko 21.35 sati Golfom 6 u ulici Zmaja od Bosne, krećući se brzinom od gotovo 105 kilometara na sat, usmrtio studentice Selmu Agić iz Bugojna i Editu Malkoč iz Bosanske Krupe.

 

 

(Izvor:avaz.ba)

Objavio: Ned, 09/04/2017 - 18:46

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top