Sud presudio da se video uništi, Kamber ga objavio

Admir Hadžipašić, kantonalni  i zastupnik u Domu naroda FBiH, danas je podnio ostavku na sve funkcije u Stranci demokratske aktivnosti (A-sda) nakon objave kompromitirajućeg video materijala sa jednom ženom koja mu je nudila seks u službenim prostorijama.

Kako smo saznali iz pouzdanih izvora bliskih ovoj stranci , ostavka je Hadžipašičev moralni  čin jer kako je istaknuto ” nije sebi smio dozvoliti tako nešto”.

Ovaj video star pet godina  objavio je Asim Kamber, federalni zastupnik, na svojoj stranici asimkamber.com a prenio portal inmedia.ba, koji vodi grupa lica među kojima je i njegov sin. Blog Asima Kambera  danas  je ugašen.

Iako je pomenuta ženska osoba inicijala I.Z.  (31)  priznala krivicu, pravosnažno osuđena i kažnjena i novčano, Kamber  je “zanemario” presudu, a objavio samo  video zapis  koji , doduše, kompromitira Hadžipašića, ali  je iz njega vidljivo da je I.R.  došla  da “obavi zadatak” koji joj je neko od Hadžipašićevih političkih protivnika  naručio. Pored I.Z. pravosnažno je osuđen i D.R. (31). Njih dvoje su ucjenjivali Hadžipašića da im da 5500 KM u zamjenu za  neobjavljivanje video zapisa na internetskim stranicama. Sud je presudio  da se po pravomoćnosti  video materijal uništi, što  stoji u presudi.

Međutim, kompromitirajući video , očigledno, nije uništen, što je “dokazao”  federalni zastupnik Asim Kamber.

Faksimil presude

qqwqwe

U međuvremenu se oglasio i sam Hadžipašić, Njegovu rekaciju prenosimo u cjelosti:

Svjestan posljedica i konotacija koje je izazvao snimak objavljen na portalu Inmedia vlasnika i autora Asima Kambera, kao i lične te političke odgovornosti, ovim putem javno objavljujem svoju ostavku na sve funkcije i dužnosti u Stranci demokratske aktivnosti Bosne i Hercegovine.

Snimka iz 2013.godine je tada policijski i sudski procesuirana jer se radilo o montaži skandala što dokazuje i isječeni odnosno drugi dio snimka u kojem sam dotičnoj osobi jasno rekao da znam da snima i da sam namjerno vodio ovakav razgovor na početku te da joj je pokušaj neuspio. Nakon što su krenule ucjene, slučaj sam lično prijavio i vodio se sudski postupak. Akteri su osuđeni na uvjetnu kaznu zatvora i novčane kazne. Bez obzira na to svjestan sam vlastite odgovornosti za upuštanje u lakomislene razgovore i štete koju sam nanio najprije sebi, a zahvaljujući objavi snimka nakon pet godina i brojnim drugim osobama i ličnostima.

U tom smislu, želim naglasiti da ovaj slučaj ni tada ni danas nema nikakve veze ni sa Strankom demokratske aktivnosti niti njenim rukovodstvom, a posebno s predsjednikom Nerminom Ogreševićem i velikim brojem časnih i uglednih članova A SDA. Zbog časne i vrijedne ideje ove političke stranke i njenog časnog rukovodstva povlačim se u potpunosti iz svih oblika političkog života i neću dozvoliti da moj problem i trenutak životne nepromišljenosti neprijatelji i nimalo časni političari iskoriste.

Sve proistekle posljedice snosit ću lično i naravno zakonskim putem dokazati i na Sudu i u javnosti potpunu istinu. U međuvremenu, od nadležnih policijskih organa, Tužilaštva i sudstva očekujem da rade svoj posao profesionalno te da se javnosti predoči na koji način jedan političar dobija dokaze, snimke i akte povjerljivog sadržaja iz Suda, Policije i ostalih državnih institucija.