Suđenje Bosancima u Münchenu: Aleksandar priznao i oslobodio Dragana i Ognjena

Na Okružnom sudu u Münchenu počeo je proces državljanima BIH koji su optuženi za provale u tamošnje stanove i kuće.

Na Okružnom sudu u Münchenu počeo je proces državljanima BIH koji su optuženi za provale u tamošnje stanove i kuće. Prvooptuženi je 44-godišnji Aleksandar P. koji je s ilegalnim dokumentima stigao na "lopovsku turneju" u Njemačku, kako njegova djela opisuje Bild.

Provalio je u otmjeni stan u minhenskom kvartu Solln, ali nije pronašao novac pa se, između ostalog, morao zadovoljiti Chanel torbom, jaknom Prada i satom Rolex.

"Priznajem djela. Provalio sam tamo. Sve sam napravio sâm, bez saučesnika", priznao je Aleksandar P. i svojim iskazom oslobodio optužbi dvojicu osumnjičenih zemljaka - Dragana V. (48) i Ognjena L. (26).

"Otac mi je bio lošeg zdravlja i trebao sam novac za plaćanje medicinskih usluga. U BiH sam se susreo s kamatarima koji su mi prijetili. Zato sam ovo uradio. Tražio sam samo gotov novac", objasnio je Aleksandar P.

Ipak, skupocjenu odjeću i nakit ponio je sa sobom. Veliki dio plijena je pronađen, ali i još uvijek nedostaju neke dragocjenosti.

Na suđenje se pojavila i jedna od žrtava bh. provalnika – Shorena M. – koja je rekla da i dalje osjeća strah da neko nije u njenoj kući, penosi Radiosarajevo.

"Moj zaručnički prsten i dva prstena od pokojnog oca još uvijek nisu pronađeni. Emotivno sam im jako privržena", rekla je Shorena.