Suđenje za ubistvo Bojana Milovanovića: Suze i jecaji ožalošćene majke Slavice

Suđenje za ubistvo Bojana Milovanovića (29) iz Bosanske Dubice obilježilo je potresno svjedočenje njegove majke Slavice Milovanović, koja je kroz plač i suze rekla da joj je sin brutalno ubijen.

Milovanović je stradao 18. oktobra kada je u tuči dvije grupe mladića šrafcigerom uboden u glavu kod parka Kupusište u Banjoj Luci. Za ubistvo je optužen Goran Bilčar (27), dok se za učestvovanje u tuči terete njegov prijatelj Marko Mihajlović (27) te Đorđe Borovčanin (25) i Đorđe Đenadija (22), koji su bili u društvu s ubijenim Milovanovićem.

- Izgubila sam sina jedinca, mog jablana. Školovali smo ga i taman je trebao početi da radi. On nije ubijen jednostavno, već brutalno, bez ikakvog razloga. Ko to može napraviti? Bio je krasan momak, cijeli svijet plače za njim - jecajući je govorila Slavica, kako prenosi Avaz.ba. 

Na pitanje tužioca rekla je da joj Bilčar ni njegova porodica nikada nisu izjavili saučešće niti izrazili žaljenje. Čuvši te riječi, to je danas učinio Bilčarev advokat Branko Ristić, nakon konsultacije s klijentom.

- Izražavamo najdublje saučešće - rekao je Ristić.

Žaljenje je iskazao i drugooptuženi Marko Mihajlović.

- Ni slutio nisam da se nešto takvo može dogoditi. Nije mi bilo ni nakraj pameti. Nisam momak iz te priče - rekao je Mihajlović.

Na pitanje hoće li tražiti odštetni zahtjev, ožalošćena majka je odgovorila da joj to ništa ne znači, ali da će tražiti sve što može, zamolivši Sud da bude pravedan.

Prijatelj ubijenog Bojan Vidić u sudnici je ispričao svoju verziju događaja. Pojasnio je da je nakon izlaska s četvoricom drugova došao u pekaru ”Marčelo”. Tu su sreli suparničku grupu, gdje im se neko dobacio: ''Jeste li vi neki muzičari?''

Tvrdi da su nakon toga seli u Fiat i krenuli kući u Bosansku Dubicu kada je Đenadija rekao da je zalutao, pa su se vratili prema pekari. Ponovo su se okrenuli i tada je za njima krenuo BMW, u kojem su bili Bilčar i Mihajlović.

- Išli su iza nas i blicali. Stigli su nas velikom brzinom i skoro da su se zabili u nas. Zaobišli su nas i prepriječili nam put - rekao je Vidić.

Pojasnio je da iz BMW-a izašao Mihajlović i otvorio vrata Fiata te im se agresivno obraćao. Došlo je do svađe i svi su osim njega izašli iz auta. Tvrdi da nije vidio tuču, već samo kako Mihajlović trči za Borovčaninom.

Vlado Novaković, koji je bio u suparničkoj grupi, potvrdio je da je on u pekari dobacio Dubičanima: ''Jeste li vi neki bend'', navodeći da nije mislio ništa loše.  

Kaže da je ostao u pekari iako su ga Bilčar i Mihajlović zvali da ide s njima, govoreći: ''Vidiš da nam ovi j... majku.''

Pojasnio je da su se oni nakon kraćeg vremena vratili u pekaru i da je nakon toga vidio krv na ruci Bilčara. Kada je pitao šta je bilo, ovaj mu je odgovorio da su ih napali oni momci što su bili u pekari, dok je za ubistvo tek sutradan saznao preko medija.