Home

Sudska sramota: Silovao punicu i izašao iz zatvora za manje od dvije godine, a prije toga silovao i vlastitu majku

03 Apr

Sudska sramota: Silovao punicu i izašao iz zatvora za manje od dvije godine, a prije toga silovao i vlastitu majku

Serijski silovatelj koji je to zlodjelo napravio vlastitoj majci, a kasnije i punici Vladan Pavlović (38), pušten je na slobodu. Za posljednje silovanje Vere J. (59), dogodilo se na Uskrs 2015. po mišljenju suda Višeg suda u Beogradu on je nesretnoj ženi, čiji je zet, osuđen za nanošenje teških tjelesnih ozljeda, piše Blic.

Zbog takve klasifikacije djela, osuđen je na godinu i 11 mjeseci zatvora. Kako je u pritvoru proveo 23 mjeseca, monstrum je pušten na slobodu.

On je ženu pretukao, obljubio, a potom je silovao prstima ruke i zvonom koje služi za šurenje svinja. No, sud ga je oslobodio za silovanje i osudio za nanošenje teških tjelesnih ozljeda. Iako je DNK optuženog pronađen u reproduktivnim organima žene. Pavlović je također priznao da je koristio metalni predmet, u obrazloženju presude navodi se da je oštećena imala samo povrede nanijete prstima", rekao je izvor za Blic.

 

Nesretna žena preminula je prije dva mjeseca i nije dočekala presudu, a njeni najmiliji kažu da se nikad nije oporavila od traume. Zet ju je silovao dok je njena kćer, a njegova supruga, bila u bolnici s njihovom kćerkicom.

Vladan Pavlović zvan Mazga prije osam godina je uhapšen jer je silovao vlastitu majku, tada je dobio godinu dana zatvora. Srbijanski mediji navode da je ovako blaga presuda šokirala sve koji su bili uključeni u slučaj. Ginekolozi koji su pregledavali ženu nakon zločina, naveli su kako u karijeri nisu vidjeli da je neko tako povrijeđen. Presudu su nazvali sudskom sramotom.

 

(Izvor: Avaz.ba)

0 Comments

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top