Šuhret Fazlić: Često puta i mimo svojih ličnih ubjeđenja radim za dobrobit grada (VIDEO)

Home

Šuhret Fazlić: Često puta i mimo svojih ličnih ubjeđenja radim za dobrobit grada (VIDEO)


U srijedu 28. 06. 2017. godine održana je 11. redovna sjednica Gradskog vijeća Bihać. Prilikom odgovaranja na pitanja vijećnika, gradonačelnik Fazlić dotakako se nekoliko aktuelnih tema.

Najupečatljiviji dio Fazlićevog izlaganja bio je o aktivnostima i naporima koje čini kako bi obezbijedio dodatna sredstva i pomoć viših nivoa za tekuće projekte u gradu Bihaću koji iziskuju finansijska sredstva koja grad Bihać sam ne može obezbijediti.

- Ja sam gradonačelnik Grada Bihaća i ne tretiram sebe pripadnikom neke stranke, ne tretiram bilo koje državne zvaničnike pripadnicima određenih stranaka. Često puta i mimo svojih ubjeđenja tražim pomoć u ime Grada tamo gdje mogu da je dobijem i dobivao sam je od nadležnih Federalnih institucija, od određenih ministarstava i određenih ljudi. To su prije svega javna sredstva, a ja sam uvijek isticao i spreman sam da uvijek istaknem i ukažem to javno i tako ću uvijek raditi ali smatram da Grad Bihać Bihać, generalno krajima Krajina, koliko god da dobiva, to je100 puta manje od ostalih dijelova BiH i imamo 1000 razloga da budemo nezadovoljni. Svima koji pomognu Bihać ja se zahvalujem, rekao je Šuhret Fazlić vijećnicima Gradskog vijeća Bihać.

Gradonačelnik je zamolio vijećnike da u svojim diskusijama i ponašanju na sjednicama Gradskog vijeća zadrže primjeren nivo komunikacije, da zaštite dignitet funkcije koju obavljaju, odnosno da poštuju sebe i svoje kolege bez obzira kojoj stranci pripadaju. Zatim se se osvrnuo na privatne investicije koje su u toku na području Grada Bihaća i informisao vijećnike o aktuelnim preprekama na čijem se otklanjanju radi kako bi se te investicije privele kraju.

- U javnosti se pokušava stvoriti lažna predstava kako se u Gradu Bihaću ne može ništa graditi, a to nije tačno. Nijedna od aktuelnih privatnih investicija nije išla na način da investitor dođe, ustanovi gdje postoji zona gdje se može graditi željeni objekat, nego uvijek ide obrnuto. Investitor kupi zemlju, napravi projekat koji želi raditi, pa onda traži usklađivanje namjene prostora i rješavanje pojedinačnih problema poput komunalne infrastrukture i sl. Za sve to postoje određeni zakonski rokovi i zakoni koji se moraju ispoštovati kako bi se sve to provelo, a  zato je uvijek potrebno određeno vrijeme. Međutim, sve to ćemo završiti na obostrano zadovoljstvo Grada i investitora jer nam je osnovni cilj da ne izgubimo investiciju, rekao je Fazlić.

Njegovo cjelokupno izlaganje pogledajte u video prilogu.

 

 

 

(Izvor: Grad Bihać)

Topic
Objavio: Pet, 30/06/2017 - 13:49

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top