Sukob između Dodika i Željke je sve većeg inteziteta i prijeti da eskalira u pravi rat koji bi doveo do podjele SNSD-a (VIDEO)

Poznato je da će potpredsjenici biti Željka Cvijanović, Radovan Višković, Nebojša Radmanović i Nikola Špirić, a koplja se lome oko Igora Radojčića, Vlada Đajića, Staše Košarca i Luke Petrovića.

Pravi rat unutar SNSD vodi se za funkciju generalnog sekretara između Luke Petrovića i predsjednik GO SNSD u Prijedoru Saše Bursaća, a iz sjenke potajno vreba i izvršni direktor u Elektroprivredi RS Darko Milunović. Željka Cvijanović ima svog kandidata za gen-seka, ali ga ne otkriva i nada se da će ona uspjeti da ga progura kako Dodik više ne bi imao potpunu kontrolu nad Partijom, prenosi Oslobođenje.ba.

Sukob između Dodika i Željke Cvijanović je sve većeg inteziteta i prijeti da eskalira u pravi rat koji bi doveo do podjele SNSD-a. Dodik je uspio da potpuno izoluje Željku, što je izazvalo njeno nezadovoljstvo, a lično je rekao pojedinim ministrima da nemaju nikakvu obavezu prema Željki već samo da slušaju njegove instrukcije.

Radovanu Viškoviću daje lažnu snagu, što je radio i Aleksandru Džombiću uoči smjene, pa se čini kako se „premijeru“ polako navlači svilen gajtan na vrat, jer su mnogi u samom SNSD-u nezadovoljni radom najgore Vlade do sada. Svima je jasno da se Višković nije snašao, da nema snagu i autoritet, a pitanje je hoće li Dodik uspjeti da izvrši rokadu i sjedne u fotelju premijera, ostavivši Košarca u Sarajevu da ga mijenja. Problem je što Željka treba da ga predloži i da mu mandat za sastavljanje nove Vlade, ali su odnosi toliko zahladili da predsjednica Srpske ne želi za to ni da čuje!?

Dodiku odgovara nejaki Radovan i izolovana Željka, kako bi njegov Kabinet imao svu moć, i iz koga bi se izdavale naredbe i direktive podređenim partijskim ulizicama. Republika Srpska se polako pretvara u monarhiju i DOO kojim upravlja jedna- prva familija, i to sin, kćerka, sestrić, zet i razni kumovi lažnog Oca nacije. Umjesto da ih sačuva od javnosti, Dodik sve više izlaže svoju porodicu u medijima, i tako izaziva sve veći animozitet kod građana, ali i u samom SNSD-u!