Sunčano i toplo u narednim danima: Otvorite prozore i ostanite kući

Sunce

Danas u Bosni i Hercegovini sunčano vrijeme uz malu do umjerenu naoblaku. Vjetar umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera, povremeno sa jakim udarima vjetra. 

Prije podne na području Hercegovine i jugozapada Bosne će biti olujnih udara vjetra brzine 60 do 75 kilometara na sat. 

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -1 i 5, na jugu zemlje od 7 do 12. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 13 i 18, na jugu zemlje do 20 stepeni.

Sunčano i u narednim danim

U ponedjeljak u Bosni i Hercegovini sunčano. Vjetar umjerene jačine istočnog smjera. Povremeno jaki udari vjetra se očekuju na sjeveru i sjeveroistoku Bosne. 

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -1 i 4, na jugu zemlje od 6 do 10. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 14 i 19, na jugu zemlje do 22 stepena.

Sunčano vrijeme u Bosni i Hercegovini preovladavat će i u utorak. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. 

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 2, na jugu zemlje od 5 do 8. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 15 i 20, na jugu zemlje do 23 stepena. 

Biometeorološka prognoza

Pod uticajem anticiklone i uz povoljne biometeorološke prilike, većina populacije će biti boljeg raspoloženja. 

Duži sunčani intervali i porast temperatura zraka tokom dana, pozitivno će djelovati na opštu sliku, a tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata dodatno će se umanjiti