Surovi silovatelj koji je šišao svoje žrtve uhapšen zbog proganjanja žena

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, SBPOK, Odeljenja za borbu protiv visokotehnološkog kriminala, u saradnji sa Posebnim odjeljenjem za borbu protiv visokotehnološkog kriminala Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, uhapsili su Ninoslava Jovanovića (45) iz okoline Niša zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično djelo proganjanje.

Kako saznajemo u pitanju je ozloglašeni silovatelj povratnik, poznatiji kao "Malčanski berberin". Osumnjičeni se tereti da je sa svog profila na društvenoj mreži Facebook u dužem vremenskom periodu slao poruke većem broju ženskih osoba u kojima ih je proganjao tražeći da mu dostave svoju isječenu kosu ili da ih šiša u zamjenu za novčanu nadoknadu.

Ninoslavu Jovanoviću je određeno zadržavanje do 48 sati nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužilaštvu u Beogradu.

Kako je "Blic" objavio pre nekoliko dana, Jovanović je preko Facebooka slao bizarne poruke grupama koje se bave prikupljanjem kose uz jezive komentare kako treba tako ošišati još žena.

- Super, samo šišajte. Pozdrav - napisao je on.

Ispod ovog utiska, dodao je i komentar: "Imam dosta prijateljica koje bi sjekle, a ne znaju". Vrhunac je komentar videosnimka kojim Jovanović kao da opisuje svoju filozofiju odnosa sa ženama: "Ćao, tako ih sve treba šišati".

Jovanović je 2006. godine osuđen na 15 godina zatvora jer je jednu  dvanaestogodišnjakinju silovao, a drugu pokušao da siluje, prethodno im ošišavši kosu makazama. Iz zatvora je izašao u početkom januara ove godine. Od tada traje zabrinutost i agonija roditelja u Malči.

- Djevojčice koje su imale dugu kosu roditelji su ošišali jer znaju da manijaka uzbuđuje da šiša svoje žrtve. Nikome nije svejedno jer znaju o kakvom se manijaku radi. Uvečer ih ne puštaju kasno da izlaze iz kuće jer se plaše za njihovu bezbjednost - rekao nam je jedan od mještana Malče.