Sušić: Igrači su isključivi krivci za poraz na Kipru

Home

Sušić: Igrači su isključivi krivci za poraz na Kipru

Nekadašnji selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Safet Sušić u razgovoru za Blic dotakao se i nastupa naše reprezentacije u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, te neočekivanog poraza od Kipra (2:3).

Popularni Pape istakao je da će po njegovom mišljenju Mehmed Baždarević biti najmanje kriv ako BiH ne ode u Rusiju.

"Realno, ambicije reprezentacije BiH uvijek su bile usmjerene za plasman u baraž, pošto je od starta prvo mesto u grupi bilo rezervisano za odličnu Belgiju.

Nažalost, poslije teško objašnjivog poraza protiv Kipra, tim BiH je sam sebi zakomplikovao šanse za doigravanje. Teoretski, priliku za plasman i dalje imamo, pošto smo na drugom mjestu tabele, ali ekipu čeka težak posao jer treba ostvariti pobede protiv Belgije i Estonije.

To se može dogoditi, jer je u fudbalu sve moguće, ali samo ako se pristup igri promijeni za 180 stepeni", kazao je Sušić, te se dotakao nevjerovatnog poraza od Kipra u kojem su popularni Zmajevi od gotovog napravili veresiju.

"Iskreno, ne znam kako da objasnim taj meč protiv Kipra. Ako vodite 2:0 protiv daleko slabije ekipe, to bi trebalo da bude završen posao. Kada dozvolite da primite tri gola u drugom poluvremenu, to nije samo poraz, već katastrofa. Najlakše je sada napasti selektora Baždarevića i na njegova leđa svaliti krivicu. Reprezentacija koja u svojim redovima ima Miralema Pjanića, Edina Džeku, Senada Lulića i druge vrhunske igrače ne smije dozvoliti da prokocka takav rezultat protiv daleko slabijieg protivnika. Igrači su isključivi krivci za poraz u tom meču, a pobjeda koju su imali u rukama osigurala bi drugo mesto", jasan je popularni Pape.

Pritisak javnosti po njemu ne može biti problem.

"Svake kvalifikacije su pritisak, ali samo najbolji igrači dobijaju priliku da igraju u njima, tako da se opravdanja ne mogu tražiti u tom smjeru. Ako se kao profesionalni fudbaler ne možeš nositi sa pritiskom, nemaš šta da tražiš u reprezentaciji. Imamo fudbalere sa ogromnim iskustvom igranja u velikim klubovima i oni su sigurno navikli na pritisak. Jednostavno, kada najbolji igrači podbace iz bilo kojih razloga ne možeš očekivati uspjeh", kazao je između ostalog legendarni Safet Sušić.

 

(Izvor: SportSport.ba)
 

Objavito: Pet, 09/08/2017 - 10:38

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top