Home

Sušić otvoreno: Selekcija BiH koju sam ja vodio bila je znatno jača od današnje

08 Jul

Sušić otvoreno: Selekcija BiH koju sam ja vodio bila je znatno jača od današnje

Najbolji nogometaš Bosne i Hercegovine svih vremena i aktuelni trener turske Alanye Safet Sušić uvršten je u Kuću slavnih francuskog Paris Saint-Germaina.

Bivši selektor BiH smatra da je to logična odluka pariskog kluba.

“Šta da kažem. S obzirom na to da sam izabran za najboljeg nogometaša PSG-a svih vremena, logično je da sam trebao biti uvršten u Kuću slavnih. Ako je iko trebao ući u Kuću slavnih, onda sam to ja. Svakako da mi je čast, ali opet kažem, odluka je logična”, kazao je za “Dnevni avaz” Sušić.

U medijima se spominje legendarni Pape i kao mogući selektor Kosova.

“Nema ništa od toga. Imam ugovor s Alanyom i ovdje sam sretan. Što se tiče reprezentacije Kosova, oni ništa neće napraviti za deset godina, a ja ako bih već sjedao na klupu neke reprezentacije, bila bi to selekcija koja se može plasirati na neko veliko takmičenje”, jasan je Sušić.

Dotakao se potom Sušić i nedavnog remija u utakmici BiH protiv Grčke, kojoj je legendarni Pape prisustvovao na Bilinom polju.

“Rekao sam i prije meča. Nije bio problem zaustaviti njihov napad, problem je bio njima dati gol. Oni su takvi. Valjaju se, igraju tvrdo, provociraju. Nažalost, nismo uspjeli naći rješenje za takvu igru. Nije neuspjeh remizirati s Grcima”, kazao je Sušić.

Imamo šanse

Ipak, bivši selektor BiH je za vrijeme svog mandata uspio naći rješenje kada je sjedio na klupi naše selekcije i Grčku je savladao u Zenici 3:1. 

“Treba biti iskren i reći da je tadašnja selekcija BiH bila znatno jača od današnje. Ja sam imao Emira Spahića i Zvjezdana Misimovića. Još nema zamjene za ta dva igrača, a teško da će je i biti. Misimović je zaslužan za 90 posto golova Džeke u reprezentaciji, a Spahić je bio stub odbrane. Ne samo to, Spahić je svojim prisustvom na terenu i drugog stopera činio sigurnijim. Ipak, kada se sve sabere, smatram da još imamo šansu za plasman na Mundijal”, kazao je Pape.

 

(Izvor: Reprezentacija.ba)

0 Comments

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top