Susret u St. Petersburgu: O čemu su razgovarali Dodik i Putin

Home

Susret u St. Petersburgu: O čemu su razgovarali Dodik i Putin


Dodik je za Sputnjik rekao da je razgovor sa Putinom bio sadržajan, srdačan i odličan, te da je riječ o sastanku u kontinuitetu.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik ocijenio je odličnim današnji susret u St. Petersburgu sa predsjednikom Ruske Federacije Vladimirom Putinom, koji je izrazio zadovoljstvo razvojem projekata u Srpskoj.Srpsko-ruski pravoslavni centar u Banjoj Luci

Dodik je za Sputnjik rekao da je razgovor sa Putinom bio sadržajan, srdačan i odličan, te da je riječ o sastanku u kontinuitetu, prenosi Srna.

"Veoma mi je drago što sam imao priliku da se sretnem s predsjednikom Putinom, da popričamo o našim aktivnostima i projektima. Informisao sam ga o razvoju situacije. On je rekao da je zadovoljan razvojem projekata u Republici Srpskoj", naveo je Dodik.

Dodik je rekao da je Putina informisao i da je počela izgradnja Srpsko-ruskog pravoslavnog centra u Banjoj Luci, koji će imati rusku crkvu i sadržaje gdje se mogu odvijati obrazovni, izložbeni i drugi sadržaji, organizovati razgovori.

Predsjednik RS-a je dodao da je zahvalio Putinu na principijelnom stavu Ruske Federacije koji se pokazuje na svim multilateralnim nivoima, pa i na globalnom nivou, kao što je u Savjetu bezbjednosti UN, kada je riječ o izveštajima o BiH.Forum

"Tamo se prezentuju činjenice, a ne održavaju se stereotipi koji u sebi sadrže netačne podatke. U svakom slučaju, razgovarali smo i o impresijama samog foruma ovdje u St. Petersburgu, i naravno, bilo je prilike da mu zahvalim na pozivu da učestvujem. Ovo je deseti put u kontinuitetu da sam na jednom ovako značajnom skupu", rekao je Dodik.

Predsjednik Rusije i predsjednik Republike Srpske danas su u St. Petersburgu na marginama Međunarodnog ekonomskog foruma u St. Petersburgu razgovarali o razvoju saradnje Rusije i Srpske, te konstatovali da je to u obostranom interesu.

Dodik se sastao danas u St. Petersburgu sa generalnim sekretarom UN Antoniom Guteresom i sa potpredsjednikom ruske Vlade Dmitrijem Rogozinom.

Dodik je u St. Petersburgu razgovarao i sa Sergejem Glazjovim, savjetnikom predsjednika Ruske Federacije za ekonomske poslove.

 

(Izvor: Oslobođenje.ba)

Tagovi
Objavio: Pet, 02/06/2017 - 19:42

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top