Sutra u našoj zemlji umjereno oblačno uz sunčane intervale

.
- Jutarnja temperatura od -4 do 1, na jugu do 5, a najviša dnevna od 3 do 8, na jugu do 11 °C...

SARAJEVO, 21. novembra - Prije podne u centralnoj i istočnoj Bosni bilo je oblačno vrijeme sa slabim snijegom, a u ostalim krajevima Bosne pretežno oblačno. Poslije podne postepeno razvedravanje na sjeveru, zapadu i jugozapadu Bosne. Na jugu zemlje preovladavalo je oblačno vrijeme uz slabu do umjerenu buru.

Temperature zraka u 13 sati: Bjelašnica -11, Ivan-sedlo -2, Bugojno, Sarajevo 2, Livno, Tuzla 3, Bihać 4, Gradačac, Zenica 5, Sanski Most 6, Široki Brijeg 7, Mostar 8, Grude 9 i Neum 10°C.

Sutra se u Bosni i Hercegovini očekuje umjereno oblačno vrijeme uz duže sunčane intervale tokom dana. U jutarnjim satima prognozira se mraz, izraženiji u planinskim predjelima Bosne, te magla po kotlinama i uz riječne tokove. Jutarnja temperatura od -4 do 1, na jugu do 5, a najviša dnevna od 3 do 8, na jugu do 11 °C.

Stanje na cestama

Zbog saobraćajne nezgode obustavljen je saobraćaj na magistralnom putu Šićki Brod-Srebrenik (u blizini tunela Drenik). Putnička vozila saobraćaju obilaznicom u neposrednoj blizini, dok teretna vozila ne mogu proći. U toku je policijski uviđaj.

Na dionicama u višim planinskim predjelima mogući su nailasci na zaleđen kolovoz. Savjetujemo oprezniju vožnju i napominjemoo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno. U južnim krajevima kolovoz je pretežno suh.

Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen (Prozor-Jablanica). Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se teretna vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

Zbog radova na mostu preko rijeke Drine u Goraždu (R-448), saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Usporeno, zbog radova, tokom dana, saobraća se na putevima: Sarajevo-Tuzla, Vitez-Travnik (Kaonik-Nević Polje), Jajce-Crna Rijeka (most preko jezera Bočac), Široki Brijeg-Mostar (od ulaza u Mostar do Balinovca), Drvar-Bosansko Grahovo, Rogatica-Ustiprača, Posušje-Široki Brijeg i Šuica-Tomislavgrad.

Na graničnim prijelazima trenutno nema dužih zadržavanja. Na graničnom prijelazu Hum nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru, dok je na graničnom prijelazu Metaljka ulazak u Crnu Goru moguć u vremenu od 07 do 19 sati.