Sutra u našoj zemlji oblačno vrijeme a tokom dana očekuju se kiša, susnježica i snijeg

.
- Jutarnja temperatura od 0 do 5, na jugu do 9, a najviša dnevna od 3 do 9, na jugu do 12 stupnjeva. Poslije podne i krajem dana, postupan pad temperature zraka...

SARAJEVO, 19. novembra - Danas je u Bosni bilo umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove bilo je magle i niskih oblaka. U Hercegovini i na zapadu sunčano.

Temperature zraka u 13 sati: Bjelašnica i Sarajevo 5 stupnjeva, Gradačac i Sanski Most 6, Banja Luka, Bihać i Prijedor 7, Doboj, Ivan Sedlo i Zenica 8, Bijeljina, Bugojno, Jajce, Sokolac i Tuzla 9, Zvornik 11, Drvar, Livno i Srebrenica 12, Stolac 14, Mostar 15, Neum, Široki Brijeg i Trebinje 16, Grude 17 stupnjeva.

Sutra u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini prije podne malo do umjereno oblačno i sunčano, uz postepeno naoblačenje. Tokom dan sa kišom, a u višim područjima sa susnježicom i snijegom. U večernjim satima i tokom noći, snijega će biti i na 700 metara nadmorske visine, uglavnom u centralnim i zapadnim područjima. Vjetar umjeren, na momente i pojačan sjevernog smjera. Jutarnja temperatura od 0 do 5, na jugu do 9, a najviša dnevna od 3 do 9, na jugu do 12 stupnjeva. Poslije podne i krajem dana, postupan pad temperature zraka.

Stanje na cestama

Zbog sanacionih radova na silaznoj rampi petlje Visoko iz pravca Sarajeva, od 8 do 16 sati vozila saobraćaju naizmjenično, a u poslijepodnevnim i noćnim satima usporeno. Zbog izvođenja neophodnih radova zatvorena su preticajne trake na autoputu A1 Zenica-Kakanj, u oba smjera, u zoni petlje Lasva.

Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen, na dionici Prozor-Jablanica. Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se teretna vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

Zbog radova na mostu preko rijeke Drine u Goraždu (R-448), saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Zbog sanacionih radova na mostu preko rijeke Bile na putnom pravcu Nević Polje-Kaonik, saobraća se jednom trakom naizmjenično.

Usporeno, zbog radova, saobraća se na putnim pravcima: Jajce-Crna Rijeka (na mostu preko jezera Bočac), Široki Brijeg-Mostar (od ulaza u Mostar do Balinovca), Olovo-Kladanj (Olovske Luke), Pelagićevo-Srebrenik (u mjestu Špionica), Šićki Brod-Srebrenik, Livno-Kamensko i Šuica-Tomislavgrad.

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja. Na graničnom prelazu Hum nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru, dok je na graničnom prijelazu Metaljka ulazak u Crnu Goru moguć u vremenu od 07 do 19 sati.