Sutra u našoj zemlji pretežno sunčano vrijeme

.
Jutarnja temperatura zraka većinom između 3 i 8, na jugu zemlje do 10, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 16 i 21 , na jugu do 24 stupnja...

 

SARAJEVO, 22. oktobra - Danas je u Bosni i Hercegovini bilo sunčano vrijeme uz oblačnost. Po kotlinama i uz riječne tokove bilo je magle i niskih oblaka.

Temperature zraka u 14 sati: Bjelašnica 12 stupnjeva, Sokolac 13, Ivan Sedlo 14, Neum 17, Bugojno, Livno i Stolac 18, Sarajevo 19, Drvar, Jajce, Mostar, Široki Brijeg, Trebinje i Zenica 20, Doboj, Grude i Zvornik 21, Bihać, Gradačac, Prijedor, Sanski Most i Tuzla 22, Banja Luka 23 stupnja.

Sutra u Bosni i Hercegovini sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Prije podne po kotlinama i uz riječne tokove će biti magle i niskih oblaka. Naoblačenje sa zapada se očekuje tokom noći na subotu. Vjetar slab južnog i jugozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 3 i 8, na jugu zemlje do 10, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 16 i 21 , na jugu do 24 stupnja.

Stanje na cestama

Pojačana je frekvencija saobraćaja, posebno u većim gradskim centrima. Na svim putnim pravcima vozače savjetujemo da voze maksimalno oprezno i da drže odstojanje između vozila.

Zbog radova na dionici autoputa A-1 smjer Lepenica-Tarčin zatvoreni su tuneli Vis, 25.novembar i Grab. Za vrijeme radova vozila saobraćaju suprotnim tunelskim cijevima, u dvosmjernom režimu saobraćaja.

Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen (Prozor-Jablanica). Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se teretna vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

Zbog izvođenja radova, saobraćaj se od ponedjeljka od 08 sati do petka do 16 sati obustavlja i u tunelu Dragoraj (Ključ-Mrkonjić Grad). Za vrijeme obustave saobraća se obilaznicom u neposrednoj blizini tunela.

Zbog radova na mostu preko rijeke Drine u Goraždu (R-448), saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Usporeno, zbog radova, saobraća se na putevima: Maglaj-Doboj (raskrsnica na ulazu u Maglaj), Travnik-Vitez (Nova Bila), Olovo-Kladanj (Olovske Luke), Stupari-Živinice-Šićki Brod, Šićki Brod-Orašje, Livno-Kamensko, Drvar-Bosansko Grahovo i Šešlije-Modriča.

Na magistralnom putu Nemila-tunel Vranduk, zbog izvođenja neophodnih radova na gradilištu budućeg autoputa, obustavlja se saobraćaj u noćnim satima (od 00:30 do 05 sati). Za vrijeme obustave putnička vozila će koristiti lokalnu obilaznicu, dok će vozila preko 7,5 tona koristiti alternativne pravce Doboj-Šićki Brod-Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo.

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja.

Na graničnom prijelazu Hum nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru, dok je na graničnom prijelazu Metaljka ulazak u Crnu Goru moguć u vremenu od 07 do 19 sati.