Sutra završna konferencija projekta „Povećanje konkurentnosti radne snage na prostoru općine Bosanska Krupa“ (FOTO)

Submitted by Bekira D. on Pon, 11/02/2019 - 08:42
Završna konferencija projekta „Povećanje konkurentnosti radne snage na prostoru općine Bosanska Krupa“ kojeg finansira EU održat će se 12. februara u bosanskokrupskom Centru za podršku poduzetništvu - Poslovna zona „Pilana“ sa početkom u 10.30 sati.

Cilj konferencije je prezentirati rezultate rada lokalnog partnerstva za razvoj općine Bosanska Krupa nastalog kroz projekt tj. rezultate projekta, te predstaviti nastavak aktivnosti nakon završetka projekta za razvoj radne snage i unapređenja lokalne privrede.

Kroz projekt je ukupno mobilizirano 90 osoba za obuku, a 52 osobe su uspješno završile program obuke i stekle certifikate (42 osobe) za zanimanje zavarivač (CERTIFIKAT EN ISO 9606-1 (EN 287-1)), te su se zaposlile u firmama koje su partneri projekta.

Projekt je implementirala Općina Bosanska Krupa u saradnji sa partnerima: PLOD Centar Bihać, JU Mješovita srednja škola „Safet Krupić“, JU Služba za zapošljavanje Unsko-sanskog kantona i preduzećima: Novi Most, ACMA, Krupa Kabine, BOSANKAR i ZAH.

Projekt se realizirao u sklopu projekta „Podrška lokalnim partnerstvima za zapošljavanje u Bosni i Hercegovini" kojeg finansira Evropska unija, a provodi Međunarodna organizacija rada (ILO), a nastao je kao odgovor na neusklađenost obrazovnog sistema sa potrebama privatnog sektora, specifično metalnog sektora u Bosanskoj Krupi.

Topic