Svečano u MZ Liskovac: Otvorenje puta Drin-Čajići

Home

Svečano u MZ Liskovac: Otvorenje puta Drin-Čajići


U mjesnoj zajednici Liskovac svečano je otvoren novoasfaltirani put u naselju Drin-Čajići.

Za mještane je ovo projekat od izuzetne važnosti s obzirom da nisu bili u mogućnosti sami ga finansirati.

Veći dio sredstava obezbijedio nam je Grad Cazin i zbog toga smo posebno zahvalni našem gradonačelniku i njegovom timu jer brinu o svojim građanima i pružaju nam podršku u svakom pogledu. Naime, nas je ovdje svega šest domaćinstava tako da smo svi bili i članovi građevinskog odbora i od stalne pomoći izvođaču radova. Radovi su počeli sredinom aprila, a završeni su još prije ramazana pa smo zbog toga ovu našu svečanost odlučili organizirati sada, kaže mještanin Aziz Murić.

Put je dug 340 metara, a vrijednost radova je 30.000 maraka. Mještane povezuje s lokalnim putem Čajići- Liskovac i na taj je način naselju Drin omogućena bolja i kvalitetnija komunikacija u svim pravcima.

Čajići

- U prvoj polovini ove godine realizirano je preko 80 projekata na putnoj infrastrukturi u svim našim mjesnim zajednicama. Građani traže i iniciraju ovakve projekte, a mi im dajemo podršku i to je naš uspješan model zajedničkog rada. I danas razgovaramo s građanima o novim zajedničkim projektima, o razvoju industrijske zone u koju ćemo ove godine uložiti tri miliona maraka, kao i o projektu kanalizacijskog sistema, mjesnim uredima te sportskim i kulturnim programima koje također zajedno realiziramo. Ukratko, nastavljamo istrajavati na tome da u dobroj saradnji, domaćinski i racionalno pokrijemo iz našeg budžeta što više onog što je građanima potrebno, rekao je gradonačelnik Cazina, mr. Nermin Ogrešević, kojem su mještani uručili i posebnu zahvalnicu u znak sjećanja na uspješno završen projekat.

 

(Cazin.NET)

Tagovi
Topic
Objavio: Sat, 08/07/2017 - 16:19

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top