Švedski veleposlanik posjetio Mostar

Home

Švedski veleposlanik posjetio Mostar


Gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić primio je danas u Gradskoj vijećnici veleposlanika Švedske u BiH Andersa Hagelberga, s kojim je razgovarao o brojnim projektima koje švedska vlada podupire u Mostaru, kao i o političkoj situaciji i neodržavanju lokalnih izbora u ovom gradu.

Švedska je dosad donirala 2,5 miliona eura za projekat regulisanja otpadnih voda, a za isti projekt planira donirati i dodatnih 1,5 miliona eura, potvrdio je danas švedski veleposlanik.
Veleposlanik je izrazio nadu da će političke stanke iznaći rješenje za održavanje izbora kako bi građani Mostara mogli birati predstavnike u gradskoj vlasti.

Gradonačelnik Bešlić izrazio je zadovoljstvo posjetom švedskog veleposlanika, kazavši kako Švedska u velikoj mjeri pomaže Grad Mostar preko agencije za međunarodni razvoj i suradnju (SIDA).

"Radimo puno projekta u Mostaru uz njihovu pomoć, a osim u projektu otpadnih voda Švedska je pomagala i pomaže u obnovi zgrada, saniranju otpada i drugim projektima" ,rekao je Bešlić.

Nakon sastanka u Vijećnici gradonačelnik i veleposlanik zajedno s predstavnicima Svjetske banke u BIH obišli su radove na izgradnji kolektora.

 

(Izvor:fokus.ba)

Tagovi
Objavio: Čet, 11/05/2017 - 17:19

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top