ŠEPIĆ U BUŽIMU: Svi imamo šansu da učestvujemo u izgradnji poštene države (FOTO)

Jučer je u radnoj posjeti općini Bužim boravio Senad Šepić, predsjednik Nezavisnog bloka i kandidat za člana predsjedništva BiH. Nakon posjete turbetu rahmetli generala Izeta Nanića, gosp. Šepić se sastao sa grupom mladih Bužimljanki i Bužimljana.

Kako popraviti položaj mladih, kako do više radnih mjesta, boljih plaća, te kako zaustaviti odlazak mladih i sposobnih iz zemlje, samo su neka od pitanja o kojima je bilo riječi. Nakon toga je u sali Doma kulture u Bužimu upriličen dijalog sa građanima – na temu “Ravnomjerni razvoj i država jednakih šansi za sve”.

unamed

Učesnici dijaloga su govorili o gorućim problemima: iseljavanjima, malim i neredovnim plaćama, nezaposlenosti, problemima u školstvu i zdravstvu, te sve učestalijim nametima države na džepove običnih ljudi. Više puta je naglašena zapostavljenost Bužima od strane viših nivoa vlasti, zbog čega je neophodno da se vodi računa o ujednačenom razvoju svih krajeva i lokalnih zajednica u BiH.

unamed

Kantonalni zastupnik i nosilac liste Nezavisnog bloka za Skupštinu USK-a Nisvet Jusić je tom prilikom izjavio:

Vlada USK-a potpuno ignoriše potrebe građana. Najvažnija pitanja kao što su iseljavanje građana i demografsko pustošenje USK, privredni razvoj, reforma obrazovnog sistema uopće nisu teme kojima se vlast bavi. Uputio sam desetine inicijativa na koje nisam dobio nikakav odgovor. Ova vlast za sagovornike uzima  ratne zločine, a ignoriše čestite ljude. Regionalni put prema Bužimu jedan je od najlošijih u državi, uvjeti u kojima veliki broj djece pohađa nastavu su nehumani i neprihvatljivi za 21 stoljeće. Potrebno je da bolje razumijemo jedni druge, snažna je potreba za približno jednakim ulaganjima i ravnomjernim razvojem svih dijelova kantona i države, a za što se upravo zalaže Nezavisni blok. Predsjednik Šepić je čovjek iz naroda, on  demonstrira novi pristup politici u kojem su problemi građana prioritet”.

 

Predsjednik Šepić je istakao:

''I desni i lijevi lažnim sukobima cementiraju podjele među građanima. Međutim, kada imaju interes i kada trebaju zavući ruke u džepove građana dogovore se za pet minuta, primjer su akcize. Stalno izmišljaju nove namete. Sada sve uplate iz dijaspore žele oporezovati. Takvim ljudima i politikama imamo svi obavezu suprotstaviti se zbog sadašnjosti i budućnosti ove zemlje. Zakon o ravnomjernom regionalnom razvoju uputit ćemo u proceduru. Ne treba nam društvo u kojem neko mora imati broj telefona predsjednika stranke da bi ostvario svoje elementarno pravo. Treba nam društvo u kojem će svi imati jednake šanse. Nezavisni blok pružio je šansu obrazovanim, čestitim uglavnom mladim ljudima. Svi imamo priliku učestvovati u izgradnji poštene države” - istakao je gospodin Šepić. 

 

(PRESS SLUŽBA)