Ispred Doma Narodne skupštine Srbije danas protest „Svi kao jedan -Jedan od pet miliona“

Lideri Saveza za Srbiju apelovali su na građane da mirno izraze svoje nezadovoljstvo prema „režimu“ Srpske napredne stranke.

U Beogradu će danas u 15 časova ispred Doma Narodne skupštine početi protest protiv aktulene vlasti.

Lideri Saveza za Srbiju apelovali su na građane da mirno izraze svoje nezadovoljstvo prema „režimu“ Srpske napredne stranke.

Prema najavama iz Saveza, građanima će na protestu biti pročitani zahtevi opozicije i nezadovoljnih građana i sa bine postavljene ispred Narodne skupštine obratiće im se lideri opozicije i javne ličnosti.

Kako javljaju građani, na ulicama Beograda pojačana je prisutnost policije.

Ispred zgrade Skupštine traje montiranje bine, sa koje bi trebalo da se obrate govornici na protestu, među kojima će biti i nestranacke ličnosti, a u planu je, kako se saznaje, i protesna šetnja, prenosi Buka.

Prvi protest protiv aktuelne vlasti održan je krajem novembra u Kruševcu zbog napada na lidera Levice Srbije Borka Stefanovića i aktivista Levice, posle čega je sledeći protest održan 8. decembra u Beogradu gde se od tada održava svake subote.

Protesti su se proširili i na druge gradove i opštine širom Srbije i održavaju se pod sloganom „Jedan od pet miliona“ koji je nastao zbog izjave predsednika Srbije Aleksadra Vučića date na početku protesta da neće ispuniti ni jedan zahtev makar ih na ulice izašlo i pet miliona.

Među zahtevima su oslobađanje medija, fer i pošteni izbori, ostavke državnog vrha i otkrivanje počinioca i nalogodavaca ubistva predsednika inicijative SDP Olivera Ivanovića.