SVI ZA MUHAMEDA: Pomozimo malom lavu da živi kupovinom dresa ili pozivom na humanitarni broj

Home

SVI ZA MUHAMEDA: Pomozimo malom lavu da živi kupovinom dresa ili pozivom na humanitarni broj


Muhamed Talić je do nedavno bio sretan i zdrav 14-godišnjak koji je odličan u školi, talentiran nogometaš, koji sanja da jednog dana nosi dres Reprezentacije BiH. 

Danas, najveća želja i njemu i svima nama je da Muhamed ozdravi, da ima normalno djetinjstvo i počne ispunjavati svoje snove. Naime, roditelji dječaka iz Sanskog Mosta bili su u šoku kada su nedavno saznali da njihov sin boluje od leukemije. Oboje su nezaposleni i imaju još troje male djece i nisu u financijskoj situaciji da plate troškove njegovog liječenja.

Muhamed je prebačen na liječenje u Klinički Centar Koševo u Sarajevu. Da bi pobijedio ovu tešku bolest, neophodno je liječenje u Njemačkoj gdje bi se izvršila transplantacija koštane srži. Troškovi cijelog liječenja iznose 220.000 eura koje porodica Talić, nažalost, ne može sama prikupiti.

Građani Sanskog Mosta, ali i cijele Bosne i Hercegovine, u protekle dvije sedmice neuomorno pokušavaju da prikupe sredstva.

Putem Facebook-a je organizirana i akcija prodaje dresova, kojoj su se priključili brojni aktivni i bivši sportisti u grupi "Aukcija dresova za liječenje Muhameda Talića".

- Stranica je napravljena za aukciju dresova koji su namijenjeni isključivo za Muhameda Talića, odnosno sav novčani prihod ide Muhamedu na račun. Što se tiče pravila aukcije, svaki dres će se prodavati posebno, vrednovat će se samo komentari ispod fotografije dresa. Onome ko najviše ponudi, na kraju dana će pripasti dres, a dužnost osobe koja ga kupi jeste da uplati novac na Muhamedov žiroračun i pošalje fotografiju uplatnice iz banke, tako da sve možemo objaviti transparentno. Do nedjelje će biti objavljene fotografije svih dresova koji će biti na aukciji, a njihovo objavljivanje počinje večeras (četvrtak), naveli su kreatori stranice posvećene aukcijskoj prodaji dresova i prikupljanju novca za Muhameda.

Svoju humanost pokazao je i mladi cazinski sportista, Isak Badić, golman čiji je potencijal prepoznao FK “Sarajevo”. Više o njegovoj aukciji originalnog dresa Handanovića iz Intera možete pročitati u vijesti na sljedećem linku ==========> SVI ZA MUHAMEDA: Cazinski sportista Isak Badić prodaje dres Handanovića za liječenje bolesnog dječaka.

Od danas, dječaku iz Sanskog Mosta možete pomoći i pozivom na humanitarni broj. Nazovite 090291026 i donirajte 2 KM za liječenje našeg malog lava!

 

 

(Cazin.NET)

 

Tagovi
Topic
Objavio: Pet, 12/05/2017 - 18:41

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top