SVIJETLI PRIMJER CAZINSKOG SPORTA: Mlade rukometašice "Krajine" upisale novu pobjedu u gostima

Home

SVIJETLI PRIMJER CAZINSKOG SPORTA: Mlade rukometašice "Krajine" upisale novu pobjedu u gostima

Popularne "Lavice" iz Cazina, Omladinski ženski rukometni klub "Krajina" ponovo niže uspjehe. Ovog puta stigla je nova prvenstvena pobjeda u Prvoj ligi F BiH u gostima protiv neugodne ekipa ŽRK "Turbina" iz Jablanice. Izabranice trenera Mustafe Toromanovića stigle su do pobjede s rezultatom 24:26 (14:14) u neizvjesnoj utakmici do posljednjih sekundi, čime su pokazale jaku mentalnu stranu, iako se radi većinom o igračicama ispod 15 godina, osnovkama koje nose igru cazinske ekipe.

Klub se na prvenstvenoj tabeli nalazi na drugoj poziciji, što pokazuje da su u vrhu lige u kojoj se takmiče te bi za godinu-dvije godinu mogle se uključiti u borbu za ulazak u Premijer ligu BiH. Pobjeda u Jablanici dodatno dobiva na značaju s obzirom da su je izvojevale igračice koje u prvom dijelu sezone nisu imale značajniju minutažu poput Azre Ekmečić, Ensade Hebilović, Azre Japić i ostalih. S obzirom na to da je ekipa oslabljena za tri standardne igračice, Adelisa Dautović koja igra za ŽRK Bihać, te Elma Hodžić i Sanja Pajić koje su van stroja zbog povreda, nadolazeće mlađe rukometašice su preuzele njihova mjesta te sasvim korektno brane boje Krajine.

Omladinski ženski rukometni klub "Krajina" Cazin u posljednjih nekoliko godina može biti primjer ostalim klubovima, kako iz grada Cazina tako i šire, kada je u pitanju način rada i uspjesi koje postižu s mladim generacijama rukometašica. Grad Cazin se svakako u narednim godinama treba dodatno angažirati oko ovog kluba koji okuplja veliki broj mladih talentiranih rukometašica koje iz godine u godinu izrastaju u vrsne igračice te promoviraju grad Cazin širom BiH.

U narednom kolu, u vikend pred nama, ekipa krajine igra domaću utakmicu protiv ekipe ŽRK "Hrasnica". Jedini način kako da se odužimo cazinskim "Lavicama" za dobre igre jeste da se okupimo u Sportskoj dvorani Cazin u što većem broju te zajedno im damo podršku kako bi upisale novu pobjedu što je mladim rukometašicama veliki motiv za naredne susrete.

Cazin.NET

Objavito: Pon, 04/03/2017 - 19:13

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top