Svirepo ubistvo u Srbiji: Beba nađena na traci za smeće, obdukcija šokirala

Home

Svirepo ubistvo u Srbiji: Beba nađena na traci za smeće, obdukcija šokirala


Slike užasa mi se i dalje vrte u glavi, ovo je jedan od najjezivijih događaja u mom životu, priča za "Blic" Aleksandra Kostić, šefica smjene u Regionalnoj deponiji "Duboko" kod Užica, koja je u subotu s kolegama pronašla mrtvu bebu ženskog spola.

Dojenče, staro tek nekoliko dana, koje je najvjerovatnije ugušeno, a potom bačeno u smeće, zatečeno je u gomili smeća na traci za selekciju otpada.

Zamuklo je prekjučer oko 13 sati šestoro radnika "Dubokog" pošto je jedan od njih primijetio da iz nogavice trenirke, koja je prolazila trakom, viri nešto nalik nožicama bebe. Raširio je tkaninu i u njoj zatekao užasan prizor.

- Pretpostavka je da je bebu ugušila majka ili neko njoj blizak ko joj je pomogao tokom porođaja, jer je uočeno da je pupčana vrpca nestručno presječena, što ukazuje da dijete nije došlo na svijet u porodilištu. Novorođenče je zatečeno otvorenih očiju, što znači da se borilo za vazduh, modrog lica i s mrtvačkim pjegama na njemu. Procjena je da je beba umrla najkasnije tri dana prije nego što je leš pronađen i da je živjela tek nekoliko dana - priča izvor "Blica" upućen u istragu stravičnog događaja.

Još uvijek je nepoznato ko su roditelji nesretnog djeteta, a naložena je obdukcija koja bi trebalo da utvrdi na koji način je dijete ugušeno.

- Beba se nalazila zamotana u nogavici trenirke sa steznikom, a glava joj je bila okrenuta nadolje. Pretpostavka je da se tokom transporta širi dio trenirke povukao nadolje, usljed čega su iz tkanine provirile nožice odojnčeta - navodi naš izvor.

Smeće, u kojem je bila mrtva beba, dopremljeno je iz Bajine Bašte u petak popodne, a u subotu usmjereno na traku za selekciju otpada.

Noge bebej koje su se vidjele iz stare trenirke primijetio je radnik koji je u deponiji "Duboko" angažiran preko javnih radnika.

- Kolega je odmah zaustavio liniju i prenio mi šta je vidio. Zamolila sam ga da podigne dio tkanine da bismo bili sigurni da li je u njoj to što smo pretpostavljali da jeste. Ispostavilo se da je u njoj zaista bilo dečije tijelo. Obavijestila sam upravnika, a onda smo nas šestoro izašli iz sortirne sobe. Tresli smo se nekoliko minuta, ubrzo je stigla policija - priča Aleksandra Kostić, radnica deponije kod Užica.

Slučaj mrtve bebe nađene na deponiji kod Užica drugi je takav ove godine. Prethodno je početkom januara nađeno tijelo dječaka starog tek jedan dan na deponiji u Gračacu kod Vrnjačke Banje. Tijelo djeteta primijećeno je poslije istovara smeća, a otkrili su ga ljudi koji na deponiji traže stvari za reciklažu. Mrtvo dijete bilo je u sukrvici, pupčana vrpca nije bila odsječena, pa je pretpostavka da nije bilo starije od 12 sati u trenutku smrti. Tijelo dječaka bilo je zamotano u ćebe.

Razlozi zbog kojih majke ubijaju djecu, priča sagovornik "Blica" upućen u istragu, mogu da budu neželjena trudnoća, trudnoća s muškarcem s kojim nije u braku ili neprihvatanje djeteta, a to često dovodi do skrivanja drugog stanja. Ipak, medicina poznaje poremećaj koji se zove postpartalna psihoza.

- Porodilja može da upadne u poremećaj psihičkog stanja, da bude neuviđavna, sa strahovima i panikom, da ne može da kontroliše i upravlja svojim postupcima, i tada se događa da usmrti dijete. Postpartalna psihoza nije genetsko nasljedstvo i može da se javi kod potpuno zdrave osobe - objašnjava dr. Zoran Dimitrijević, neuropsihijatar iz Užica.

 

(Izvor: Avaz)

Tagovi
Objavio: Pon, 03/07/2017 - 16:37

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top