Zaštićeni svjedok policiji otkrio ime Muhamedovog ubice (FOTO)

Nakon što su službenici Odjeljenja kriminalističke policije iz Gračanice i Doboj-Istoka priveli i saslušali više osoba u svojstvu svjedoka, kao i osumnjičenog te članove porodice nastradalog mladića Muhameda Vehabovića (28) i prikupili materijalne dokaze, danas će Tužilaštvu Tuzlanskog kantona biti dostavljen izvještaj o krivičnom djelu protiv N. H. iz Velike Brijesnice.

– Na teret mu se stavlja krivično djelo prouzrokovanje smrti iz nehata. Na osnovu više uzetih izjava svjedoka o zbivanjima kobne noći 12. jula, utvrđeno je da je osumnjičeni N. H., nakon verbalnog sukoba s oštećenim, fizički napao i udario rukom mladića Muhameda Vehabovića u glavu, koji je pao sa stolice – kažu u gračaničkoj policiji.

Admir Arnautović, portparol Kantonalnog tužilaštva u Tuzli, rekao je za Dnevni avaz da će se Tužilaštvo, po prijemu izvještaja, izjasniti o daljnjim koracima u vezi sa slučajem, u kome je došlo do smrti mladića Vehabovića.

N. H. (43) iz Velike Brijesnice uhapšen je sinoć, a jutros je, uz izvještaj, predat Kantonalnom tužilaštvu u Tuzli.

Te noći u kafiću u centru Velike Brijesnice došlo je do svađe između N. H. i Vehabovića. Osumnjičeni je, prema izjavama svjedoka, udario Vehabovića šakom u glavu, a mladić je, prema obdukcionom nalazu, zadobio teške povrede. Nakon što je dovezen i ostavljen roditeljima nedaleko od kafića te im je rečeno da se napio, mladić je podlegao u jutarnjim satima.

vehabovic-porodica-i-komsije

Porodica i komšije ubijenog mladića Muhameda Vehabovića (FOTO H. Čalić / Dnevni avaz)

Kantonalnom tužilaštvu u Tuzli jučer je iz Policijske uprave Doboj dostavljen iskaz zaštićenog svjedoka iz Velike Brijesnice.

Ovaj očevidac je, zbog lične i sigurnosti svoje porodice, a vođen svojom savješću, u ponedjeljak oko 21 sat u policiji u Doboju, jer nije vjerovao policiji u Gračanici niti u Doboj-Istoku, dao iskaz o tome šta se sve uistinu događalo u noći 12. jula u kafani u Brijesnici Velikoj. Ova osoba će biti, tvrde naši izvori, krunski svjedok u rasvjetljavanju uzroka smrti mladića Muhameda Vehabovića.

Porodica tražila obdukciju

vehabovic-obdukcija

Sve su ih demantirali nalazi obdukcije, koju su tražili članovi porodice. Da toga nije bilo, danas ne bi bilo ni i istrage, jer bi se sve svelo na to da je mladić pijan pao na glavu i sam se povrijedio.