Svjetski dan volonterizma obilježen i u Bosanskoj Krupi

Home

Svjetski dan volonterizma obilježen i u Bosanskoj Krupi


Obilježavajući  Svjetski dan volonterizma, na nekoliko manifestacija i svečanosti,sa suradnicima iz susjednih općina,bosanskokrupski volonteri su iskoristili priliku da sumiraju svoje jednogodišnje aktivnosti i odaju priznanje svojim najaktivnijim članovima.

Uz  učešće na Okruglom stolu ,u organizaciji OSCE-a u Bihaću o značaju volonterskog rada,Sajmu volonterski projekata,Dan posvećen volonterima najsvečanije je obiljžen u bosanskokrupskom Crvenom križu. Uz bosanskokrupske aktiviste tu su bili i njihove kolege  iz Općinskog Crvenog križa iz Cazina,kao nastavak prakse međusobnog druženja i rada ove dvije organizacije.  Husein Kličić,predsjednik Kantonalne organizacije Crvenog križa Unsko sanskog kantona,govorio je o potrebi,snazi,požrtvovanosti članova iz svih općinskih organizacija.

Plakete za dugogodišnji rad u organizaciji Crvenog križa,sa područja općine Cazin dobili su:Hata Tatar-Hajrić,profesorica Veselka Kovačević,omladinka Almina Murić,Đemila Hadžić kao koordinatorica sa mladima iz škola,Kasim Topić kao dobrovoljni davalac krvi,zatim Šemso Rošić,Mustafa Hadžić,Selmedina Sivić i Husein Kličić. Plaketu za 2011.godinu godinu dobilo je i jedanaest  aktivista i aktivistkinja Općinske organizacije Bosanska Krupa.

Sa područja općine Bosanska Krupa plakete su dobili Sadeta Lagumdžija koja je zabilježila  do sada 64 godine volonterskog rada zatim  Halida Ibrahimović. Brankica Đerić , Haseda Omerčić ,Ismet  Bajrić i Avdo Budimlić. Plaketu je dobio i Jasmin Mahmutagić,čovjek koji nije štedio sebe kako bi pomogao i spasio život  čovjeku, ocu trinaestoro djece. Priznanje je dobio i predsjednik dobrovoljnih darivalaca krvi  općine Bosanska Krupa – Safet Mujuić, zatim Muhamed Kadić , Danijela Nedimović  i Hase Čaušević.  Domaćin svečanosti,sekretar općinske organizacije Crvenog križa ,gospodin Čaušević je posebnu zahvalnost odao i gospodinu Azizu Hadžiću,vlasniku prevozničke firme „Putnik“koji je bez ikakve nadoknade,u svakom trenutku,volontere i volonterke pratio u realizaciji njihovih aktivnosti.

Pismo i čestitku volonterkama i volonterima  uputio je i načelnik općine Bosanska Krupa,Armin Halitović koji zbog ranije planiranih obaveza  nije mogao prisustvovati ovoj svečanosti.

rtvusk.ba

Objavio: Čet, 08/12/2011 - 17:10

Facebook komentari

Back to top