Svjetski poznati kuhar Dirk Hoffmann oduševljen bosanskim specijalitetima,te uskoro dolazi u BiH (FOTO)

Home

Svjetski poznati kuhar Dirk Hoffmann oduševljen bosanskim specijalitetima,te uskoro dolazi u BiH (FOTO)


Bosanska kuhinja i njeni tradicionalni specijaliteti zasigurno postaju među najomiljenijima kod stranaca, a njenoj popularizaciji uveliko doprinose brojni Bosanci i Hercegovci koji kroz uspješno bavljenje ugostiteljstvom rade na njenoj promociji širom Evrope i svijeta.

dirk hoffmann

Sve veći interes za našu kuhinju pokazuju i brojni svjetski poznati kuhari koji su u posljednje vrijeme česti gosti naše zemlje.

Među poznatim kuharima koji su radili na predstavljanju bh. kuhinje brojnom auditorijumu je i Dirk Hoffmann, popularni TV kuhar u Njemačkoj, čije majstorije publika može da prati na kanalu Kabel 1 TV. U njegovom televizijskom projektu „BBQ – Multikulti“ našao se i restoran Sarajevo Inn Grunewald, Bosanca Mirsada Fikića Mickyja u Berlinu, koji je odavno omiljeno mjesto među našim ljudima u Njemačkoj i drugim zemljama, a čiji redovni gosti su i brojni poznati i istaknuti Njemci.

dirk2

Dirk Hoffmann sa svojom TV ekipom posjetio je ovaj restoran i snimio prilog o tome kako izgleda gril na bosanski način. Hoffmann je tako imao priliku da po prvi put vidi kako se peče burek ispod sača, jagnjetina sa ražnja, teletina ispod sača, ćevapi, a na kraju je probao i bosansku kafu. Atmosferu tokom njegovog boravka upotpunili su berlinski muzičari Duško, Mićo i Bobi, koji su Dirku odsvirali nekoliko pjesama za njegovu dušu.

dirk3

"Dirk je bio oduševljen našim načinom rada, jer ovu tehniku grila nije nikad vidio u životu, iako je vrhunski kuhar. Njegova posjeta pričinila nam je veliku radost, ali veliki kompliment nam čini posjeta njemačke TV kuće koju gleda milionski broj ljudi. Pozvali smo Dirka da posjeti našu BiH, da vidi i upozna mnogo više naših specijaliteta, koje pripemaju brojni kuhinjski profesionalci koje naša BiH ima" ,kaže Mirsad Fikić.

 

(Izvor: PR com)

Tagovi
Objavio: Wed, 12/07/2017 - 19:16

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top