Takmičar umro u toku takmičenja

asd
Neimenovani muški takmičar u američkom showu Wipeout umro je nakon što je uspješno odradio zadatak u sklopu igre, prenosi E! News. Muškarac, čiji identitet nije poznat javnosti, preminuo je u bolnici nakon što se pojavio u emisiji koja se emitira na američkom kanalu TBS, a u sklopu koje se pred kandidate postavljaju zahtjevne staze s preprekama koje moraju prijeći u određenom vremenu.

Kako su pojasnili s TBS-a, nakon odrađene staze kandidatu je bila potrebna liječnička pomoć te mu je prvotno pružilo medicinsko osoblje sa seta te je u konačnici prevezen u bolnicu gdje je i preminuo.

– Šokirani smo i izrazito tužni zbog ovog nemilog događaja. Izražavamo najdublju sućut porodici i šaljemo im naše molitve – stoji u službenoj izjavi televizijske kuće koja nije željela otkrivati detalje tragičnog događaja pa tako još uvijek nije poznat tačan uzrok smrti.

Inače, prije učestvovanja u zloglasnom televizijskom takmičenju, svi kandidati moraju proći obavezna liječnička testiranja, a sama igra dizajnirana je tako da pomiče granice izdržljivosti i pred kandidate stavlja prepreke koje zahtijevaju izrazitu fizičku, ali i psihičku spremu.