Tarik Filipović u ulozi Ćire Blaževića zabavit će cazinsku publiku

Home

Tarik Filipović u ulozi Ćire Blaževića zabavit će cazinsku publiku


Novi pozorišni uradak Tarika Filipovića, monodramu "Ćiro", u režiji renomiranog producenta Tomislava Kašljevića, moći ćete uskoro pogledati i u Kulturnom centru Cazin.

U središtu pažnje cjelokupne predstave "Ćiro" nalazi se jedinstvena nogometna ikona - Ćiro Blažević, koja uz svoje ime veže više asocijacija i anegdota nego bilo koja druga urbana legenda. Ličnost Ćire Blaževića inspirirala je Tarika Filipovića da publici, nakon dugogodišnjeg prijateljstva s njim, da uvid u svoj doživljaj ovog duhovitog, osebujnog i neponovljivog nogometnog trenera svih trenera, kako su ga prozvali na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj 1998. Njegove se rečenice citiraju, njegovo slavno "sine moj" dalo mu je neizbrisiv osobni pečat, kao i njegova neposrednost, ali i ekscentričnost. 

blaževićfilipović

Rođeni Zeničanin sa svojim je predstavama Spektakluk i Magic Act Show u kojima je sudjelovao kao autor i izvođač obarao rekorde popularnosti, pa ove dvije predstave slobodno možemo nazvati najuspješnijim predstavama u historiji hrvatskog pozorišta. Monodrama "Ćiro" je već oduševila publiku širom BiH, pa ne sumnjamo da će tako biti i u Cazinu.

Tarik sa predstavom „Ćiro“ u Cazin dolazi u ponedjeljak, 13. novembra 2017. godine, sa početkom u 20:00 sati.  

Cijena ulaznice za predstavu iznosi 20,00 KM, koje možete kupiti na blagajni Kulturnog centra svakim radnim danom od 07:00 do 15:30 sati.


(Cazin.NET)

Tagovi
Topic
Objavio: Tue, 10/10/2017 - 11:28

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top