Teče rok za žalbe na Sanaderovu jamčevinu

Home

Teče rok za žalbe na Sanaderovu jamčevinu


ZAGREB - Obrana bivšeg hrvatskog premijera Ive Sanadera preuzela je danas rješenje zagrebačkog Županijskog suda koji je Sanadera odlučio pustiti iz zatvora nakon polaganja jamčevine uz uvjet da preda putovnicu i ne napušta Zagreb, gdje mu je prijavljeno boravište.

Sudac istrage Krešimir Devčić, koji nadgleda zakonitost istrage u slučaju Fimi medija, novinarima je kazao da dok njegova odluka ne postane pravomoćna nadležnim lokalnim sudovima neće slati zahtjev za provedbu hipoteke na nekretnine koje su zalog da će se Sanader pojavljivati na sudu.

To znači da mora isteći trodnevni žalbeni rok u kojem se obrana i USKOK mogu žaliti na rješenje suca istrage, a o čemu konačnu odluku donosi izvanraspravno vijeće zagrebačkog Županijskog suda.

Obje strane najavile su žalbe. Obrani je sporno što je osim jamčevine i predaje putovnice određena i mjera opreza zbog koje Sanader ne bi smio napuštati Zagreb, dok USKOK smatra da je ponuđena jamčevina od 12,4 milijuna kuna, iako najveća do sada, premala u Sanaderovom slučaju.

Jedan od Sanaderovih branitelja, odvjetnik Goran Suić pisano rješenje suca istrage preuzeo je danas poslijepodne, a očekuje se da će to učiniti i tužiteljstvo pa bi žalbena procedura mogla biti dovršena već u petak.

Po odluci Ustavnog suda RH Sanader bi iz zatvora u Remetincu trebao izaći najkasnije do ponedjeljka 12. prosinca.

Nakon današnjeg ročišta u slučaju Hypo banke Sanaderovi su branitelji su kazali da ne znaju kada će bivši premijer i bivši predsjednik HDZ-a izaći na slobodu te da to ovisi kad će se proknjižiti jamčevina od 12,4 milijuna kuna.

 

Fena 

Objavio: Čet, 08/12/2011 - 16:34

Facebook komentari

Back to top