Temperatura i do minus 8, kakvo vrijeme nas očekuje preko vikenda

snijeg
Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera.

 

U BiH danas oblačno vrijeme većinom sa snijegom. Na jugu slaba kiša u jutarnjim satima. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. 

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -5 i 0°C, na jugu zemlje od 2 do 6°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -3 i 2°C, na jugu zemlje od 5 do 9°C.

U Sarajevu oblačno sa snijegom. Temperatura zraka između -3 i 0°C.

Sutra nas u Bosni očekuje oblačno sa slabim snijegom. U Hercegovini oblačno prije podne. U poslijepodnevnim satima u većem dijelu Hercegovine razvedravanje. 

Oblačno će se zadržati na sjeveru Hercegovine. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. 

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -5 i -1°C, na jugu zemlje od 2 do 6°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -3 i 2°C, na jugu zemlje od 5 do 9°C.

Za nedjelju se najavljuje oblačno vrijeme u Bosni i sjeveru Hercegovine. U Bosni prije podne lokalno će padati slab snijeg. U većem dijelu Hercegovine sunčano. 

Vjetar slab sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -6 i -1°C, na jugu do 4°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -3 i 2°C, na jugu od 5 do 8°C.

U ponedjeljak se najavljuje sunčanije vrijeme uz umjerenu oblačnost. Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. 

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -8 i -3°C, na jugu do 2°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -1 i 3°C, na jugu od 5 do 8°C.