Teška nesreća u završnici prve etape u Poljskoj, biciklista u komi

asd
Najgore je prošao sudija čije je stanje kritično.

Težak incident obilježio je završnicu prve etape biciklističke utrke kroz Poljsku, koja se boduje za "WorldTour", vožene od Chorzowa do Katowica u srijedu.

U posljednjim metrima etape u sprintu su se za etapnu pobjedu borili Nizozemci Dilan Gronevegen (Dylan Groenewegen) i Fabio Jakobsen (Deceuninck-QuickStep).

Jakobsen je pokušao preteći Gronevegena koristeći mali prostor između njega i zaštitne ograde, ali Groenewegen je pri brzini od 80 kilometara na sat skrenuo udesno s isturenim laktom u namjeri da zatvori Jakobsenu prolaz, a to je imalo katastrofalne posljedice.

Jakobsen je udario u zaštitnu ogradu, napravio salto u zraku te udario u suca zaduženog za foto-finiš koji se nalazio odmah do ograde.

Kako je i zaštitna ograda završila na stazi, prilikom prolaska ciljem palo je još nekoliko vozača koji su završili u bolnici.

Zbog svog postupka Gronevegen je diskvalifikovan te mu je oduzeta etapna pobjeda koja je dodijeljena Jakobsenu, ali to će mu biti slaba utjeha jer je završio na intenzivnoj njezi u umjetno induciranoj komi u bolnici u Katowicama.

Ipak, najgore je prošao sudija čije je stanje kritično.

Izvor: