Tokom vikenda padavine, naredne sedmice otopljenje

U Bosni i Hercegovini danas se očekuje oblačno vrijeme sa snijegom u Bosni, kišom i snijegom u Hercegovini. Tokom poslijepodneva i u večernjim satima padavine postepeno slabe i prestaju. Vjetar u Bosni slab do umjeren sjeveroistočni, a u Hercegovini umjerena bura. Jutarnje temperature od minus sedam do minus jedan, na jugu od jedan do pet, a dnevne od nula do šest, na jugu od četiri do devet stepeni Celzijusa.

U subotu umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Poslijepodne kiša se očekuje u Hercegovini i snijeg na jugoistoku Bosne. Jutarnje temperature od minus osam do minus dva, na jugu od nula do četiri, a dnevne od dva do osam, na jugu do 11 stepeni.

U nedjelju pretežno oblačno vrijeme. U večernjim satima se očekuje kiša,na planinama snijeg. Bez padavina u Posavini i Krajini. Jutarnje temperature od -minus pet do nula, na jugu od dva do osam, a dnevne od pet do 10, na jugu od 10 do 14 stepeni Celzijusa.

U ponedjeljak pretežno oblačno vrijeme. U Bosni povremeno i ponegdje sa slabom kišom, na planinama slab snijeg. U Hercegovini kiša poslije podne i dio večeri. Jutarnje temperature od minus jedan do četiri, na jugu od tri do osam, a dnevne od tri do osam, na jugu od 10 do 15 stepeni, javljeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.