fbpx TRAGEDIJA: Četverogodišnji dječak pao sa četvrtog sprata

TRAGEDIJA: Četverogodišnji dječak pao sa četvrtog sprata

Home

TRAGEDIJA: Četverogodišnji dječak pao sa četvrtog sprata


U nedjelju (26.02.) u večernjim satima u ulici Izeta Sarajlica 5A, u naselju Slavinovići u Tuzli, dogodila se nezgoda u kojoj je 4-godišnji dječak pao sa četvrtog sparata.

Pružanje pomoći nastradalom dječaku bilo je otežano, obzirom da je pao na krov od marketa Bingo.

Nekoliko mladića je pomoglo majci da se dječaku pruži pravovremena pomoć.

Bio sam u drugom ulazu preko puta i čuo sam vapaj majke koja je dozivala pomoć, zvala je sina koji je pao i trenutak je bio jeziv. Istrčao sam iz druge zgrade i popeo sam se na drugi sprat, gdje sam vidio sam majku kako gleda u svoje dijete, ali mu nije mogla prići jer se prozor nije mogo otvoriti. Popeo sam se još jedan sprat više i skočio, prišao sam dječaku i vidio sam da mu krv ide iz usta i uha. Iako je doživio težak pad, dječak je bio pri svjesti. Nedugo nakon toga, stigla su još dva mladića, razbili su prozor i pomogli dječakovoj majci da uđe na krov od Binga, u tom trenutku je stigla i hitna medicinska pomoć, nakon čega je dječak prevezen na UKC Tuzla, svoje iskustvo prenio je mladić koji je prvi pritekao u pomoć nastradalom dječaku.

– Pacijent je smješten na Klinici za dječije bolesti, na odjeljenju dječije hirurgije, doživio je kontuzije i zadržan je na opservaciji, za Tuzlanski.ba potvrdila je glasnogovornica tuzlanskog UKC-a, Ersija Aščerić-Mujedinović.

Krov objekta koji se nalazio ispod, razlog je što nesreća nije okončana tragično. Iako okolnosti pod kojima se nezgoda dogodila nisu poznate, bez lomova ali uz brojne kontuzije, dječak se uspješno oporavlja.

Nesretni slučaj, mora biti upozorenje i apel svim roditeljima da povedu više pažnje o sigurnosti svoje djece.

(Izvor: Tuzlanski.ba)

Tagovi
Objavio: Tue, 28/03/2017 - 21:17

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top