Tragedija u Italiji: U osvetničkom pohodu zapalili tri sestre iz BiH

Home

Tragedija u Italiji: U osvetničkom pohodu zapalili tri sestre iz BiH


Njihov kamper je bio parkiran na parkingu tržnog centra ''Centocelle'', u predgrađu Rima, a požar je, po svemu sudeći, podmetnut.

Dvije djevojčice i jedna djevojka, porijeklom iz BiH, poginule su u noći između utorka i srijede kada je požar zahvatio kamper u kojem su živjele u italijanskoj prijestonici Rimu. 


Prema nezvaničnim informacijama, riječ je o tri sestre, Elizabeti (4), Angeliki (8) i Frančeski (20). 


Žrtve su kćerke Romana Halilovića, koji je sa suprugom uspio spasiti osmoro djece, ali za njih tri nije bilo spasa. 


Njihov kamper je bio parkiran na parkingu tržnog centra "Centocelle", u predgrađu Rima, a požar je, po svemu sudeći, podmetnut. 


Dok policija navodi da su nepoznati počinioci bacili Molotovljev koktel na vozilo, te da su tragovi zapaljive supstance pronađeni na licu mjesta, italijanski mediji javljaju da je riječ o sukobu dvije porodice, te da su članovi druge porodice bacili smrtnosni koktel na kamper Halilovića. Navodno je riječ o osveti toj porodici. To potvrđuju i prva saslušanja preživjelih, koji su potvrdili da su nedavno dobili prijetnje smrću. 


Porodicu Halilović je činilo 13 članova, i to otac, majka i 11 djece. Oni su bili u sukobu sa drugom porodicom, a policija trenutno utvrđuje motiv i prirodu prijetnji koje su nedavno upućene porodici Halilović. 


Iz policije su potvrdili da su tragovi zapaljive supstance pronađeni na licu mjesta. Italijanski mediji objavili su snimak buktinje kampera u kojem su stradale dvije djevojčice i djevojka. 


Napad su osudili italijanski politički i vjerski lideri. Poruku podrške porodici Halilović uputio je i papa Franjo posredstvom monsinjora Krajevskog. 

 

(Izvor: Nezavisne)

Tagovi
Topic
Objavio: Pet, 12/05/2017 - 09:47

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top