Tragedija u selu pored Zenice: Oca osmero djece usmrtio komad drveta

Home

Tragedija u selu pored Zenice: Oca osmero djece usmrtio komad drveta


U selu Orahovica udaljenom tridesetak kilometara od Zenice, desila se velika tragedija.

Nusret Lužić (70), otac osmero djece, u subotu ujutro teško je povrijeđen dok je s komšijom sjekao drva u šumi iznad ovog sela, da bi nakon dva dana duboke kome jučer preminuo u Kantonalnoj bolnici Zenica, piše Dnevni avaz.

Jedan od dvojice Nusretovih sinova, 37-godišnji Saudin jedva je smogao snage da govori o očevoj smrti. Kaže da je njegov brat otišao u zeničku bolnicu da preuzme tijelo.

Otac je otišao u subotu rano da nasiječe drva za ogrjev u našoj šumi s jednim komšijom. Komšija je počeo rezati drva na jednoj strani, a moj otac je bio na drugoj.

Međutim, otac je u međuvremenu stigao na tu istu stranu, a da ga komšija nije ni vidio. S obzirom na to da je velika strmina, kako je komšija odrezao drvo, komad je odletio i direktno mog oca udario u glavu.

To je nesretan slučaj jer to su ljudi koji čitav živoz rade zajedno – kazao je Saudin.

Ubrzo nakon toga stigla je Hitna pomoć i odvezla nastradalog Nusreta. Kako priča Saudin, otac je imao velike povrede glave i dva dana bio je u komi.

– U penziju je otišao još prije rata. Uvijek je radio pošteno i zarađivao i tako je i nas odgojio. Iako je bio u godinama, bio je vitalan i još je mogao raditi. Znao se šaliti da mu nema smrti bez malja. Ovako pripremamo ogrjev svake godine i nikad se nikome ništa nije desilo. Bilo je dosta drva pripremljeno, ali, eto, pstalo je još mal i oni su otišli po to. Sve nas je ovo mnogo pogodilo – rekao je Saudin.

 

(Izvor: Dnevni Avaz)

Tagovi
Objavio: Tue, 03/10/2017 - 10:36

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top