Tramp opet napao demokratske zastupnice: Trebale bi se izvinuti Americi i Izraelu

Američki predsjednik Donald Trump u nedjelju je ponovno napao četiri progresivne zastupnice Demokratske stranke u Kongresu pozivajući ih da se izvine kao što je to on učinio.

- Ne vjerujem da su četiri kongresnice sposobne voljeti našu zemlju. Trebale bi se izvinuti Americi (i Izraelu) za užasne stvari (pune mržnje) koje su izrekle - napisao je Trump u svojoj objavi na Twitteru.

Prošli vikend Tramp je napisao da se četiri kongresnice, od kojih su tri rođene u SAD, trebaju "vratiti u uništena i kriminalom opustošena mjesta iz kojih su došle", da bi im u ponedjeljak uputio poruku "Ako ne volite našu zemlju i niste sretne ovdje, slobodno otiđite", a u utorak i potvrdio da te njegove objave "nisu rasističke", prenosi Hayat.ba.

Mišljenje Zastupničkog doma u kojemu demokrati imaju većinu bilo je drukčije pa su zastupnici "oštro osudili rasističke komentare predsjednika Donalda Trampa. 

Alexandria Ocasio-Cortez, zastupnica iz Njujorka, Ilhan Omar iz Minesote, Ayanna Pressley iz Masačuseta i Rashid iz Mičigena, skupina su "progresivnih" zastupnica poznatih po kritikama Trampove politike.