Tri krivična djela i dvije saobraćajke u Velikoj Kladuši

.

Danas u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima. Tokom dana postupan prestanak padavina i smanjenje oblačnosti. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 9 i 14, na jugu zemlje do 18 stepeni.

Tmurno vrijeme, praćeno padavinama i povećanom naoblakom, kod većine ljudi će negativno djelovati na raspoloženje, a hroničnim bolesnicima će uzrokovati umjerene poteškoće. Većim dijelom dana poželjno je posvetiti pažnju odijevanju i ne pretjerivati sa aktivnostima, obzirom da će osjet hladnoće biti izraženiji usljed porasta sadržaja vlage u zraku i sjevernog strujanja. Sa večernjim satima, opća slika će se postepeno popravljati, uz djelimičnu stabilizaciju, pri tome će biti i dosta svježije, mjestimično i prohladno.

 

U protekla 24h Hitna medicinska pomoć Doma zdravlja Velika Kladuša zdravstvenu zaštitu pružila je za 39 pacijenata. Dežurni doktori Valbona Mahmutović i Kasim Selman na dalje liječenje uputili su jednu osobu. Sa sumnjom na virusno oboljenje u COVID ambulantu javilo se 16 pacijenata.

Kako saznaje RVK od dežurnog Kapića, velikokladuški vatrogasci nemaju zabilježenih intervencija.

Tri krivična djela i dvije saobraćajne nezgode bilježi Policijska stanica Velika Kladuša. U oblasti javnog reda i mira nije bilo prijava.

Elektronapajanje na području Velike Kladuše jutros je stabilno.

JKUP “Komunalije” nastavlja akciju prikupljanja krupnog otpada. Prema rasporedu otpad će se danas kupiti na slijedećim relacijama: Zborište, Čaglica, Crvarevac, Bosanska Bojna, Glinica, Elezovići, Gradina i Poljana.

Prema rasporedu za sutrašnji dan, kruti otpad odvoziće se sa slijedećih relacija: Todorovo, Vejinac, Golubovići, Čelinja, Mrcelji, Vrnograč, Grabovac i Poljice.

Udruženje za pomoć oboljelim od karcinoma „Sutra je novi dan“ ovog vikenda u Velikoj Kladuši realizira projekat „Pokretni mamograf“. Planirano je da se uradi 100 besplatnih mamografskih pregleda. U terminu od 09:00 do 15:00h besplatni mamograf danas je u Vrnograču kod škole, a sutra u istom terminu u Crvarevcu kod škole.

 

NK “Krajišnik” Velika Kladuša u okviru 11. kola Druge lige FBiH, grupa Zapad danas na Gradskom stadionu u Velikoj Kladuši dočekuje posljednjeplasiranu ekipu na tabeli, NK „Elektrobosna“. Susret je zakazan u 14:30h.

 

Stanje na cestama

 

– Zbog nestabilne vremenske situacije i povremenih padavina iz BIHAMK-a upozoravaju na pretežno mokar ili vlažan kolovoz, kao i na maglu i povećanu opasnost od odrona. Savjetuje se opreznija vožnja, prilagođena trenutnim uslovima i stanju na putevima.

Podsjećamo, zakonska odredba o obaveznom posjedovanju zimske opreme na putevima u Bosni i Hercegovini stupa na snagu 01. novembra.

Apel: Tokom oktobra i novembra, u jutarnjim i večernjim satima, povećan je broj srneće divljači koja prelazi ceste usljed formiranja zimskih krda, zbog čega dolazi do povećanog broja saobraćajnih nezgoda. Mole se vozači da budu oprezni.

 

Na graničnim prelazima trenutno nema dužih zadržavanja. Na GP Velika Kladuša – Maljevac jutros je pojačana frekvencija vozila na ulazu u BiH.