Tri mjeseca od ubistva u Sanskom Mostu: Optužen jer je prijatelja usmrtio s dva uboda nožem u vrat

Home

Tri mjeseca od ubistva u Sanskom Mostu: Optužen jer je prijatelja usmrtio s dva uboda nožem u vrat


Kantonalno tužilaštvo Unsko-sanskog kantona, Područno tužilaštvo Sanski Most, podiglo je optužnicu protiv Ernada Kadića, a koji se tereti da je 22. januara ove godine nožem usmrtio Damira Dulića (28) ispred noćnog kluba "Palazzo" u Sanskom Mostu.

Ova informacija za Avaz.ba potvrđena je Tužilaštva USK, gdje su dodali da je Kantonalni sud u Bihaću potvrdio optužnicu.

Kako to Zakon nalaže uskoro će biti određen termin za izjašnjenje o krivici. Inače, optuženi Kadić se po rješenju Kantonalnog suda u Bihaću nalazi u pritvoru od 23. januara ove godine, a prema posljednjem rješenju donesenom nakon potvrđivanja optužnice, ova mjera može trajati do 23. juna ili do drugačije odluke suda.

Podsjećamo, ubistvo se dogodilo 22. januara oko  četiri sata ujutru, a nakon što Kadić izbo Dulića i Ersida Skoku (30) takođe iz Sanskog Mosta, pobjegao je s lica mjesta. Nekoliko sati kasnije predao se sam policiji u pratnji svog advokata.

damir-dulic

Dulić je, nakon što je dva puta uboden u vrat, kolima Hitne pomoći prevezen u Univerzitetsko-klinički centar Republike Srpske kako bi mu se pružila ljekarska pomoć. Međutim, mladić je zbog zadobijenih povreda preminuo oko 7.30 sati.

Dulić, Skoko i Kadić, kako su tada mediji pisali, su se veoma dobro poznavali i u subotu su cijeli dan bili zajedno.

Navodno u subotu, dan prije ubistva, viđeni u više kafana zajedno i cijeli dan su pili alkohol, pa se pretpostavlja da je to kumovalo svađi, a potom i ubistvu.

Dulić je živio u Njemačkoj i često je dolazio uSanski Most, odakle je rodom.

U subotu navečer su njih trojica otišli u diskoteku „Palazzo“ gde su nastavili piti, a unutra su počeli žestoko se svađati i i obezbjeđenje diskoteke ih je izbacilo kroz zadnji ulaz.

Niko nije video šta se tu dešavalo. Navodno su se tu ispred počeli naguravati i u jednom trenutku je Kadić izvadio nož i dva puta ubo Dulića u vrat, a Skoku je posjekao po lijevoj ruci.

 

(Izvor: Avaz.ba)

Tagovi
Topic
Objavio: Tue, 25/04/2017 - 09:32

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top