Tri osobe uhapšene na sarajevskom aerodromu zbog krađe i prevare

Policijski službenici Granične policije BiH na Međunarodnom aerodromu Sarajevo u ponedjeljak su lišili slobode tri državljanina BiH.

Prilikom kontrole pasoša na letu iz Beča lišen je slobode tridesetpetogodišnji K.E. jer ga potražuje MUP Kantona Sarajevo zbog krivičnih djela: „prevara“ i „teška krađa“.

Na letu za Istanbul lišen je slobode dvadesetsedmogodišnji H.T. jer ga potražuje MUP Kantona Sarajevo zbog krivičnog djela „prevara“. Predani su službenicima MUP-a Kantona Sarajevo.

Na letu iz Beograda lišen je slobode A.B. (1985.) jer ga potražuje MUP Kantona Sarajevo zbog krivičnog djela „teška krađa“. Predan je službenicima Sudske policije sudova u Kantonu Sarajevo.

Uz navedeno, službenici GPBiH su danas na MGP Velika Kladuša prilikom ulaska u BiH lišili slobode tridesetčetverogodišnjeg bh. državljanina. Graničnim provjerama utvrđeno je da S.A. potražuje Općinski sud u Bihaću zbog krivičnog djela „nasilničko ponašanje“. Predan je službenicima Sudske policije Velika Kladuša, priopćeno je iz Granične policije BiH.