Trump će pozvati na zajedničku borbu protiv ekstremizma

Home

Trump će pozvati na zajedničku borbu protiv ekstremizma


Lideri 50 muslimanskih država okupljaju se u Rijadu u iščekivanju govora američkog predsjednika Donalda Trumpa koji je vrhunac samita u organizaciji domaćina Saudijske Arabije.
 

Agencije su objavile dijelove govora koji će Trump održati u, kako navodi Reuters, namjeri da obnovi odnose za arapskim i muslimanskih zemljama koji su narušeni njegovim negativnim izjavama tokom kampanje i pokušajima zabrane ulaska u SAD državljanima pojedinim muslimanskih zemalja.

Prema kratkim citatima koji su objavljeni unaprijed, Trump će pozvati muslimanske zemlje na „zajedničku borbu protiv islamskog ekstremizma“.

- Ovo je bitka između barbarskih kriminalaca koji žele oduzeti ljudski život i pristojnih ljudi iz svih vjera koji ga žele sačuvati. To znači iskreno se suočiti sa krizom islamskog ekstremizma i islamističkim terorističkim grupama koje on inspririra. A, to znači biti zajedno protiv ubijanja nevinih muslimana, tlačenja žena, progona Jevreja i klanja Kršćana – reći će Trump, kako prenosi, Reutes, pozivajući se na zvaničnike Bijele kuće. 

- Terorizam se proširio svijetom. Ali, put ka miru počinje ovdje na ovom drevnom tlu, na svetoj zemlji. Narodi Bliskog istoka ne mogu čekati da američka moć za njih slomi ovog neprijatelja – reći će Trump.

Trumpov govor se očekuje danas popodne po lokalnom vremenu.

 

 

(Izvor: Fena)

Tagovi
Topic
Objavio: Ned, 21/05/2017 - 15:08

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top