Home

Trump objavio snimak kako “tuče” CNN

02 Jul

Trump objavio snimak kako “tuče” CNN

Nakon što je američki predsjednik Donald Trump objavio montirani video snimak na kojem se vidi kako “udara” čovjeka čije je lice prekriveno logom CNN-a, iz te televizije poručuju da je “tužan dan” kada predsjednik SAD-a ohrabruje nasilje nad novinarima.

Trump je, naime, danas objavio na Twitteru montirani snimak koji pokazuje kako kod hrvačkog ringa “udara” čovjeka u poslovnom odjelu, čije je lice prekriveno logom CNN-a.

Nije poznat autor tog kratkog video snimka, ali je on objavljen na Trumpovom zvaničnom nalogu na Twitteru. Portparolka CNN-a smatra da je Trumpovo “djetinjasto ponašenje” daleko ispod dostojanstva njegove funkcije, prenio je AP.

“Mi ćemo nastaviti da radimo svoj posao. On bi trebalo da počne da radi svoj”, poručila je portparolka CNN-a.

CNN je nedavno objavio članak o istrazi Kongresa i veze između Trumpove administracije i Rusa, međutim, morali su da povuku priču samo dan nakon objavljivanja, a troje novinara je podnjelo ostavku.

Trump je potom iskoristio ostavke tri novinara da napadne kredibilitet tog emitera.

“Vau, CNN je morao da povuče veliku priču o Rusiji, dok su tri zaposlena bila prisiljena da daju otkaz. Šta je sa svim ostalim falš pričama koje rade? LAŽNE VIJESTI!”, napisao je Trump na Twitteru.

Potom je ponovo napao medije CNN i NBC, kao i voditelje jutarnjeg programa, koje je nazvao glupim i ludim.

 

(Izvor:fokus.ba)

0 Comments

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top