Trump: Vrijeme da se okonča rat u Siriji

Home

Trump: Vrijeme da se okonča rat u Siriji


Američki predsjednik Donald Tramp rekao je da je vrijeme da se okonča "brutalni" građanski rat u Siriji i pozvao saveznike NATO da rade zajednički na rješavanju te "katastrofe".

On se juče na zajedničkoj konferenciji poslije sastanka sa generalnim sekretarom NATO Jensom Stoltenbergom zahvalio saveznicima Vašingtona zbog toga što su osudili navodni hemijski napad na civile u Han Šejhunu.

"Svaka država koja cijeni ljudski život mora da snažno da odbaci okrutni pokolj nevinih civila hemijskim oružjem uključujući varvarsko ubijanje male i bespomoćne djece i beba", rekao je on.

Kako je dodao, vrijeme je da se okonča "ovaj brutalni građanski rat, poraze teroristi i omogući izbjeglicama da se vrate kući", prenosi AFP.

Govoreći o Sjevernoatlantskoj alijansi, Tramp je rekao da je NATO stub međunarodnog mira i bezbjednosti, ali i ponovio da evropske članice Alijanse moraju da "plate ono što duguju".

"U suočavanju sa našim zajedničkim izazovima, moramo da osiguramo da NATO članice ispune svoje finansijske obaveze i plate ono što duguju", rekao je Tramp.

Tramp koji je tokom predizborne kampanje govorio o prevaziđenosti Alijanse sada je rekao da NATO "više nije prevaziđen".

Govoreći o odnosima sa Rusijom, on je rekao da se Vašington i Moskva "uopšte ne slažu" i da su odnosi dvije zemlje na najnižem nivou.

On je ipak primjetio da su sastanci državnog sekretara Reksa Tilersona koji se u Moskvi susreo i sa Putinom, protekli bolje od očekivanog, prenosi Rojters.

 

(Izvor: Nezavisne.com)

Tagovi
Topic
Objavio: Čet, 13/04/2017 - 08:19

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top