Mladi katolici i Trumpovi obožavatelji okružili ratnog veterana Indijanca (VIDEO)

KORISNIČKI računi s društvenih mreža Facebooka, Twittera i Instagrama katoličke srednje škole iz Kentuckyja suspendirani su danas zbog objave videa na kojem se vidi kako skupina učenika zastrašuje stariju osobu, pripadnika Indijanaca ispred Lincolnovog spomenika u Washingtonu.

Učenici se rugali starijem Indijancu

Skupina učenika iz ove škole, koju pohađaju samo mladići, javlja portal Boingboing, sudjelovala je u tamošnjem Hodu za život, koji se održavao u isto vrijeme kao i Hod domorodaca, kako piše Index.hr.

Kao što se vidi na snimci, učenici, od kojih je većina nosila kape s porukom američkog predsjednika Donalda Trumpa "Make America great again", su okružili starijeg čovjeka koji je svirao bubanj te su mu se izrugivali i dobacivali.

Okruženi čovjek veteran Vijetnamskog rata i direktor udruženja Indijanaca

Čovjek kojeg su zaskočili zove se Nathan Phillips i veteran je Vijetnamskog rata te čuvar posvećene lule Omahe.

Na snimci se vidi kako se jedan od studenata unosi u lice Philipsu, a ostatak njegovih kolega kako se rugaju Phillipsu, dok zajedno s ostalima iz svoje grupe svira bubnjeve.

I ranije su ga pokušavali zastrašiti

Nathanu Phillipsu, koji je ujedno i direktor Saveza urođenika, koji su slavili godišnju ceremoniju Ratnih veterana urođenika na nacionalnom groblju Arlington, ovo nije prvi put da je doživio incident zbog svoje pripadnosti.

Prethodno su ga već 2015. godine, kako javlja FOX 2, studenti sa sveučilišta Eastern Michigan, odjeveni u stereotipiziranu odjeću Indijanaca, maltretirali i ismijavali nakon što im je pokušao objasniti da Indijance treba poštovati. Tom prilikom su se derali i bacili limenku piva na njega.