24 Apr

Turiste koji dolaze iz BiH na hrvatskoj granici skeniraju po nekoliko puta

Kontrole na hrvatskim granicama uvedene po Uredbi EU o zoni Schengen, osim što izazivaju gužve, uistinu znaju biti rigorozne.

Tome svjedoči i priča turističkih vodiča koji su sa grupom stranih turista prošlog vikenda više vremena proveli čekajući na granicama između Hrvatske i BiH nego u putu. Kažu da se radi o pravom iživljavanju nad putnicima.

"Od Mostara do Dubrovnika, i nazad, skenirani smo čak osam puta! Dakle, na svakom graničnom prijelazu su prošli skeniranje, kako vodiči, tako i gosti. To su ljudi u trećoj životnoj dobi koji su došli odmoriti se ovdje i vidjeli su uistinu lijepe stvari, ali to skeniranje koje su morali proći osam puta na relaciji Dubrovnik-Mostar-Dubrovnik im neće ostati u najljepšem sjećanju. To je čisto iživljavanje nad putnicima i potpuni košmar" ,tvrdi dugogodišnji turistički vodič iz Hrvatske.

Turistički radnici kažu kako im je jasno da su mjere rigoroznije zbog nove Direktive EU, ali ističu i kako je osam skeniranja pretjerano, piše Dubrovački Dnevnik.

"Po vijestima stalno slušamo kako Slovenci blokiraju granicu i kako su odgovorni za gužve na Bregani i sjevernim prijelazima dok naši tobože propuštaju. I ja bih možda mislio tako da nisam bio svjedok situacije koja vlada i kod nas i činjenici da naši rade gužve prema Crnoj Gori i BiH. Jasno nam je skeniranje na vanjskim granicama, ali je uistinu tragikomično da se Neum skenira gdje se također stvaraju gužve jer idemo iz Hrvatske u Hrvatsku. Konkretno, gosti koji su smješteni u Makarskoj i koji idu za Dubrovnik skenirani su četiri puta. Gosti koji su taj dan išli u Mostar, skenirani su osam puta. To su pretežno strani gosti koji su stigli avionima i koji su već skenirani na aerodromu" ,tvrde vodiči.

Kažu kako je situacija bila takva u subotu i nedjelju, a pribojavaju se i pogoršanja u špici sezone. A

Apeliraju kako se stanje treba popraviti kako bi gostima putovanje i destinacija ostali u lijepom sjećanju.

 

(Izvor:fokus.ba)

0 Comments

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top