Turiste koji dolaze iz BiH na hrvatskoj granici skeniraju po nekoliko puta

Home

Turiste koji dolaze iz BiH na hrvatskoj granici skeniraju po nekoliko puta


Kontrole na hrvatskim granicama uvedene po Uredbi EU o zoni Schengen, osim što izazivaju gužve, uistinu znaju biti rigorozne.

Tome svjedoči i priča turističkih vodiča koji su sa grupom stranih turista prošlog vikenda više vremena proveli čekajući na granicama između Hrvatske i BiH nego u putu. Kažu da se radi o pravom iživljavanju nad putnicima.

"Od Mostara do Dubrovnika, i nazad, skenirani smo čak osam puta! Dakle, na svakom graničnom prijelazu su prošli skeniranje, kako vodiči, tako i gosti. To su ljudi u trećoj životnoj dobi koji su došli odmoriti se ovdje i vidjeli su uistinu lijepe stvari, ali to skeniranje koje su morali proći osam puta na relaciji Dubrovnik-Mostar-Dubrovnik im neće ostati u najljepšem sjećanju. To je čisto iživljavanje nad putnicima i potpuni košmar" ,tvrdi dugogodišnji turistički vodič iz Hrvatske.

Turistički radnici kažu kako im je jasno da su mjere rigoroznije zbog nove Direktive EU, ali ističu i kako je osam skeniranja pretjerano, piše Dubrovački Dnevnik.

"Po vijestima stalno slušamo kako Slovenci blokiraju granicu i kako su odgovorni za gužve na Bregani i sjevernim prijelazima dok naši tobože propuštaju. I ja bih možda mislio tako da nisam bio svjedok situacije koja vlada i kod nas i činjenici da naši rade gužve prema Crnoj Gori i BiH. Jasno nam je skeniranje na vanjskim granicama, ali je uistinu tragikomično da se Neum skenira gdje se također stvaraju gužve jer idemo iz Hrvatske u Hrvatsku. Konkretno, gosti koji su smješteni u Makarskoj i koji idu za Dubrovnik skenirani su četiri puta. Gosti koji su taj dan išli u Mostar, skenirani su osam puta. To su pretežno strani gosti koji su stigli avionima i koji su već skenirani na aerodromu" ,tvrde vodiči.

Kažu kako je situacija bila takva u subotu i nedjelju, a pribojavaju se i pogoršanja u špici sezone. A

Apeliraju kako se stanje treba popraviti kako bi gostima putovanje i destinacija ostali u lijepom sjećanju.

 

(Izvor:fokus.ba)

Tagovi
Objavio: Pon, 24/04/2017 - 12:12

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top