Turistička zajednica grada Bihaća uspješno realizirala značajan socijalni projekat

-

Turistička zajednica Grada Bihaća je u saradnji sa talijanskom nevladinom organizacijom koja djeluje u BiH, posebno u Unsko-sanskom kantonu - IPSIA BIH i Caritas Ambrosiana uspješno realizirala još jedan značajan projekat socijalnog i rekreativnog karaktera.

Vodeći se, prije svega, potrebom za mapiranjem i gradnjom terena za odbojku na pijesku, lokacija u Midžića mahali se učinila posebno vrijednom za ovakav vid potvrđivanja da je Bihać zaista grad odbojke i da zaslužuje teren čija će pozicija i otvaranje unijeti novi način života i postaviti se kao nova prostorna tačka za zaljubljenike u odbojku i sport, ali i svojim okruženjem dodatno uljepšati atmosferu.

Zvanično otvaranje terena je predviđeno za 15.8. u saradnji sa Gradskim sportskim savezom i OK Bihać Informacije o prijavi ekipa, otvaranju i prvom turniru ćemo objaviti naknadno.

.

Ovaj će događaj ujedno biti i promocija terena, okupljanje zaljubljenika, ali i popularizacija odbojke u Bihaću. Neupitno je da ćemo organizirati kvalitetan i vrhunski događaj u saradnji sa našim partnerima.

Zahvaljujemo se donatorima i svim učesnicima na ostvarenju ovog projekta.

.

Uživajmo u našem novom terenu, čuvajmo ga, kao i odbojkašku tradiciju koju ovaj grad definitivno ima.

Vidimo se 15.8.

,