PRIČA O ROMEU I JULIJI DOBILA NASTAVAK

TUZLANSKI ROMEO I JULIJA: Udarila mu auto na parkingu a umjesto kazne izazvala bum na portalima

TUZLANSKI ROMEO I JULIJA: Udarila mu auto na parkingu a umjesto kazne izazvala bum na portalima

Jeste li već čuli priču o tuzlanskom Romeu i Juliji? Već nekoliko dana vrti se po raznim portalima. Ako niste, vrijeme je da ih upoznate. Ako jeste, saznajte dalji razvoj ove neobične priče.

Čitatelj tuzlanskog portala javio se na redakciju kako bi sa čitateljima podijelio neobično iskustvo koje mu se desilo. A zatim je njegova priča izazvala bum u javnosti te dobila i svoj nastavak.

Priča Tuzlaka

“Umrijeću od miline dok pišem ovu poruku. Djevojka me sinoć zakačila na parkingu dok se parkirala. Ta djevojka vjerovatno nije imala pojma da ja sjedim u kafiću preko puta a koji gleda na parking ispred Mercatora. Evo šta se desilo…

Sasvim slučajno sam u jednom trenutku pogledao na parking i primijetio neku djevojku da trči za momkom, a on frajer i ne gleda u nju, nešto joj reče, uđe u auto i ode. Koji konj, kontamo se nas trojica. Ostavi onako lijepu curu, budala..

Jarani i ja smo nastavili gledat da vidimo hoće li sve biti uredu, a onda smo vidjeli kako djevojka briše lice – plakala je. Bi nam pravo žao… Sjela je u auto, i još neke 3-4 minute sjedila, a mi za to vrijeme kontali možemo li joj pomoći. Kad vidim žensko kako plače žao mi bude što sam muško, majke mi.

Nakon 3-4 minute, upalila je auto i krenula u rikverc.. I hoooop ide nazad, mi već vidimo šta će se desiti… Hooop i lupi u moje auto. Skoči ja, skočiše jarani, ona izleti iz auta, gleda šta je uradila, hvata se za glavu. Brzo se vrati u auto uze papir, olovku, napisa nešto, poljubi onaj papir – a mi u čudu gledamo šta bi. Nekih 30 sekundi smo gledali jedan u drugog, a dok mi izletismo do auta, djevojka već otišla.

Nije mnogo štete na autu, ma nije ništa ni bilo, spala mi registracija, al carica mi napisala poruku:

“Izvinjavam se, slučajno sam vas zakačila kako sam se parkirala, nazovite na broj *** za naknadu štete.. Erna”. 

Ernina poruka

Nazvao sam je odmah, javila se onako tihim glasom i samo sam joj rekao “Carice, ne sikiraj se što si mi udarila auto, nego, ostavi ti tog majmuna što plačeš za njim, ja ću te ženit bona”. Samo se nasmijala, a onda i počela izvinjavati. A ja joj opet ponavljao da se ne sikira. I et, nagovorio sam je nekako na kafu.  Haman će ostavit momka.

Ako ga ostavi, nek mi udara auto svaki dan, neće mi biti žao!”

Ni sanjao nije da će se od “katastrofe” izroditi nešto lijepo i pozitivno. Nakon što je Ernina poruka izišla u javnost te maleni udes automobilom odzvonio na sva vrata, priča je krenula u novom smjeru.

Oglasila se i Erna te vam i njenu poruku prenosimo u cijelosti:

„Moram priznati da sam baš iznenađena, otkako se desila ova stvar na parkingu neprestano mi se dešavaju nevjerovatne stvari. Ali, da krenem ispočetka… 

Nakon što sam se posvađala sa, sada već bivšim momkom, sam pokušala da dođem sebi. Istina je da sam u nekoliko navrata potrčala za njim, i pokušala naći zajedničko rješenje, međutim… nije išlo.. Sjela sam u auto isplakala se, a onda odlučila da ga ostavim.

Onako nervozna, upalila sam auto, krenula u rikverc. I BUM. Noge su mi se odsjekle, udarila sam neko auto iza. 

Brzo sam izletila iz auta, vidjela da nije strašno. Registracija je spala i to je to. Pogledala sam oko sebe, nisam mogla zaključiti čije je auto.

Obzirom da sam žurila kući, odlučila sam napisati poruku, a u nadi da vlasnik/ica auta neće biti grub/a, ostavila sam srce i poljubac.

Deset minuta poslije dobila sam poziv od jednog divnog momka, sav smiješan i raspoložen, odmah je i mene oraspoložio. Rekao mi je “Carice, ne sikiraj se što si mi udarila auto, nego, ostavi ti tog majmuna što plačeš za njim, ja ću te ženit bona”, a ja sam se nastavila izvinjavati, jer nisam znala šta da kažem.

Pitala sam se kako zna da sam plakala, jel to mene neko prati, uhvatila me panika. Pomislila da je neko vidio moj broj na autu, i da me nazvao da me zeza. Kada mi je ispričao sve, bilo mi je malo jasnije, iako i dalje nerealno.

Bilo mi je nevjerovatno da je neko tako fin, uljudan i da ne galami zbog auta. Divni muškarci ipak postoje! 

Kada sam vidjela vijest na svim portalima, uvjerila sam se da ipak ovo sve nije šala, i da je momak zaista ozbiljan. Onda sam nazvala ja njega! Još jednom sam mu se zahvalila na svemu.

Prihvatila sam poziv na kafu, držite nam fige za večeras!

Ljudi, budite dobri jedni prema drugima, nemojte galamiti, psovati i brzo voziti.
Žene, budite primjeri ženstvenosti, budite ljubazne i ne budite bahate i otresite.
Muškarci, budite džentlmeni, cijenite žene!

Dobro se uvijek vraća – mi smo idealan primjer, zar ne?

Erna.

Tako je priča sa parkinga prerasla u javnu priču o dobroti, iskrenosti, poštivanju i poštenju koje su ovi mladi ljudi pokazali da imaju. Kako će se dalje radnja odvijati nadamo se da ćemo uskoro dobiti nove informacije. U svakom slučaju Erni i njenom “tuzlanskom Romeu” držat ćemo fige jer divno bi bilo da ova simpatična priča dobije sretan i hmm, za sada ćemo reći samo, sretan kraj.

(Cazin.NET)

Click on a tab to select how you'd like to leave your comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.