Tužni detalji utapanja u Hrvatskoj: Na dnu su se držali za ruku

Sedmi nacionalni park u Hrvatskoj, Krka, svake godine privlači velik broj turista.

Očaravajući slapovi i jezera koji se ondje nalaze oduzimaju dah, a loše vijesti iz ovog nacionalnog parka rijetko kada čujemo. No, tamo su u subotu poslijepodne, na dubini od tri metra, pronađena dva beživotna tijela muškarca i žene iz Azije. Prema pisanjuJutarnjeg lista, pretpostavlja se da je smrt posljedica utapanja.

Čuvarska služba NP-a Krka obavijestila je policiju oko 15:38 sati, a u 17 sati su tijela izvučena na obalu.

Prema nalogu kantonalnog državnog advokata tijela su prevezena na obdukciju u Opću bolnicu Šibenik. Identitet osoba kao i uzrok smrti nisu bili poznati niti u nedjelju. Glasnogovornica policije, Marica Kosor, tvrdi da policija ima određena saznanja, no da ne može s njima još u javnost.

Prema neslužbenim informacijama, dvoje stradalih su turisti iz Azije, tačnije Južne Koreje.

Riječ je o mlađoj ženi i muškarcu te nisu bili dio grupe nego su na Krk stigli individualno, što znači da su stigli sami. Unajmili su automobil u jednoj rent-a-car agenciji. 

Dvoje turista stradalo je na mjestu na kojem je kupanje dopušteno. Pronašla ih je osoba koja je ronila s maskom na dah, a za Morski.hr izjavila je da su se na dnu rijeke držali za ruke. Djevojka je navodno 21-godišnja studentica čija je studentska iskaznica pronađena na obali. Muškarčeve stvari nisu pronađene, no moguće je da su ostale u automobilu, prenosi Net.hr